29 Νοε 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Δ.Α.Κ.Ε.- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
28/11/2011
 

Θέμα : Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
        Πριν από λίγες ημέρες οι συνάδελφοι έδωσαν ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.
        Θέλουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να προβάλουμε σθεναρή αντίσταση στις επιταγές της Τρόικα, του ΔΝΤ και των προσκυνημένων ντόπιων συμμάχων τους.
        Θέλουν τη δεδομένη χρονική στιγμή να αλλάξουμε παγιωμένες λογικές, να αποδοκιμάσουμε στην πράξη τις κολλημένες στο παρελθόν νοοτροπίες, να φέρουμε τη δύναμη της αλλαγής και του διαφορετικού στο προσκήνιο.
        Εμείς, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας, ακολουθώντας τις επιταγές της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πανελλαδικά, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε Προεδρείο αναλογικό και διαπαραταξιακό.
        Όμως η απαίτηση των συναδέλφων για πραγματική και ουσιαστική αλλαγή λογικών και νοοτροπιών αλλά και η άρνηση των υπολοίπων παρατάξεων (ΠΑΣΚ, Αυτόνομη Παρέμβαση)  κατά την προηγούμενη εκλογή Δ.Σ. στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να εκλέξουν αναλογικό διαπαραταξιακό προεδρείο  έχουν ως συνέπεια να προτείνουμε διαπαραταξιακό προεδρείο όμως όχι αναλογικό  με Πρόεδρο από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. τον κ. Μπλέτσα Χρήστο.
        Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε αλλαγή πρακτικών και νοοτροπίας ακολουθώντας τα βήματα που μας έφεραν στο τέλμα.
        Προτείνουμε έναν άλλο δρόμο, πιστεύουμε άλλα οράματα για τον Κλάδο και τον τόπο μας.
        Επειδή όμως στόχος μας δεν είναι η ανούσια απόκτηση θέσεων αλλά η πραγματική προσφορά και η βέλτιστη λειτουργία του Συλλόγου μας σας δηλώνουμε ότι , αν εκλέξετε με την ψήφο σας  Πρόεδρο που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., αυτομάτως αποδέχεστε και τις ακόλουθες προτάσεις – δεσμεύσεις τις οποίες και όλοι πρέπει να υλοποιήσουμε.

Οι προτάσεις – δεσμεύσεις του νέου Προεδρείου είναι:

-         Πλήρης και άμεση εφαρμογή όλων των καταστατικών υποχρεώσεων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
-         Μαζική, ενεργή, ουσιαστική  και αγωνιστική συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ. στην υλοποίηση των αποφάσεων.
-         Μετά την διενέργεια των εκλογών και την σύγκλιση νέου ΔΣ να αποφασίζονται και να δημοσιοποιούνται οι στόχοι και οι διεκδικήσεις σε τοπικό επίπεδο εντός 3 μηνών και να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των μελών για την πρόοδο και για τυχόν νέες διεκδικήσεις ή θέματα που έχουν προκύψει.
-         Υλοποίηση της δέσμευσης του  απερχόμενου Δ.Σ. να αποσταλεί άμεσα επιστολή στο Επιμελητήριο Εύβοιας για να δοθούν στα μέλη μας ειδικές προσφορές από τα εμπορικά καταστήματα του Νομού μας. Άμεση αξιοποίηση οποιασδήποτε ανάλογης προσφοράς από οποιονδήποτε θεσμικό φορέα.
-         Δημιουργία απεργιακού ταμείου στα πλαίσια των καταστατικών υποχρεώσεων των μελών του Συλλόγου μας.
-         Πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Τουρνουά Ποδοσφαίρου ομάδων Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα.
-         Αξιοποίηση της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας χωρίς όμως να υποβαθμίζεται η σοβαρότητα και το επιστημονικό ύφος του Συλλόγου μας.
-         Αξιοποίηση της δυνατότητας διαδραστικής επικοινωνίας με τα μέλη μας όπως αυτή προσφέρεται μέσα από το διαδίκτυο και τις σύγχρονες εφαρμογές του.
-         Επανίδρυση Θεατρικής ομάδας υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας η οποία θα δίνει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς
-         Συνεργασία με τοπικές ενώσεις  άλλων συλλόγων (εμπορικών κτλ) για σύσφιξη σχέσεων ,για κοινά συνδικαλιστικά θέματα (τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες , συμμέτοχη σε πορείες άλλων συνδικαλιστικών φορέων κλπ) και διάφορες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.
-         Δημιουργία Χορωδίας υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας η οποία θα δίνει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς
-         Συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας της  ομάδας ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας.
-         Συνέχιση κι ενίσχυση της λειτουργίας του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου μας.
-         Πραγματοποίηση επετειακών κι άλλων χοροεσπερίδων για τα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και για τα παιδιά αυτών.
-         Πραγματοποίηση ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων για τους μαθητές μας, όπως γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.
-         Θεατρικές και άλλες ψυχαγωγικές εξορμήσεις υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας.
-         Δημιουργία περισσότερων αθλητικών ομάδων (μπάσκετ, βόλεϊ κτλ).
-         Άμεση ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας. Συνεργασία με φορείς και εκδοτικούς οίκους για τον εμπλουτισμό της με παιδαγωγικά βιβλία. Να γίνει προσπάθεια ψηφιοποίησης της βιβλιοθήκης του Συλλόγου
-         Εκδηλώσεις για την υποδοχή και την ενημέρωση Νεοδιόριστων, Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματά τους κι όποιο  άλλο ζήτημα τους απασχολεί.
-         Πραγματοποίηση ημερίδων υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας με επιστημονικό – παιδαγωγικό προσανατολισμό και χαρακτήρα
-         Δημιουργία δίμηνης ή τρίμηνης περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου μας στην οποία τα μέλη μας θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις – προτάσεις τους αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο μας.
-         Οργάνωση  Εθελοντικών Ομάδων Δράσης σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις.
-         Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει Κ.Π.Ε. στα όρια του 1ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Εύβοιας τη στιγμή που εντός των γεωγραφικών ορίων του υπάρχουν πολλές περιοχές που ικανοποιούν τα κριτήρια ίδρυσης του και στο Νομό μας εργάζεται μεγάλος αριθμός νέων συναδέλφων με όρεξη για έργο και καινοτόμες δράσεις. Η ίδρυση Κ.Π.Ε. είναι απαραίτητη για το Νομό μας!
-         Απαίτηση για άμεση στελέχωση και των τριών θέσεων του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νομό μας. Άμεση ενίσχυση του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση επίτευξης της πρότασης αυτής ή της ίδρυσης Κ.Π.Ε. τότε να δεσμευτούμε ηθικά όσα μέλη του Δ.Σ. έχουμε προσυπογράψει την πρόταση ότι για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια από την εκλογή μας δε θα διεκδικήσουμε καμία θέση στο Γραφείο Περιβαλλοντικής ή στο Κ.Π.Ε. έτσι ώστε να μη συνδέεται η πρόταση αυτή με καμία προσωπική μας φιλοδοξία.
-         Αναζήτηση της δυνατότητας μετεγκατάστασης των γραφείων του Συλλόγου μας σε χώρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Συλλόγου. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε  να αναζητηθεί χώρος σε υπάρχουσες ή υπό κατασκευή σχολικές μονάδες.
-         Εξοικονόμηση χρημάτων με τρόπο και σε βαθμό που να μην προσβάλλονται καταστατικές λειτουργίες του Συλλόγου (όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, εύρυθμη λειτουργία του, οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους κτλ) και χρήση τους για τη νομική υποστήριξη συναδέλφων που ταλαιπωρούνται δικαστικά (π.χ. απο τράπεζες για κατάσχεση οικίας) (εξαιρούνται οι κατηγορούμενοι για σοβαρότατα αδικήματα που προσβάλουν τον εκπαιδευτικό κλάδο και την κοινωνία.) και για λογούς αλληλοβοήθειας συναδέλφων (σοβαρά προβλήματα υγείας.)
-         Καμία παύση δράσης του Συλλόγου μας που έχει καταστεί στα μάτια των συναδέλφων επιτυχής και απαραίτητη.
-         Αυτονόητη είναι η ανάγκη διαφάνειας σε όλες τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συλλόγου
        Σε περίπτωση εκλογής, αν διαπιστωθεί   ότι οι άλλες παρατάξεις που στήριξαν την εκλογή Προέδρου εκλεγμένου με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αρνούνται να εφαρμόσουν και να κάνουν τα δέοντα  για να υλοποιήσουν όσα προτείνουμε,  τότε ο Πρόεδρος θα παραιτηθεί άμεσα και θα γίνει ανασυγκρότηση του Δ.Σ.
        Από οποιανδήποτε θέση κι αν κατέχουμε στο νέο Δ.Σ. εμείς αυτούς τους άξονες θα ακολουθήσουμε κι αυτά θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε.
        Κάθε συνεργασία στα πλαίσια αυτά είναι δεκτή και θεμιτή.
        Οι προτάσεις – δεσμεύσεις μας θα δημοσιοποιηθούν άμεσα σε ηλεκτρονικό και ημερήσιο Τύπο για να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες τις βασικές προθέσεις του Συλλόγου.
        Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας λειτουργήσουμε προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων μας.
        Ας τολμήσουμε το βήμα προς τα εμπρός.

 Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας