28 Μαρ 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας :Συνεπείς στις θέσεις μας, δύναμη ενότητας, δύναμη ευθύνης


                                                                                                            Χαλκίδα  28-03-2012


         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεπείς στις θέσεις μας, δύναμη ενότητας, δύναμη ευθύνης
        
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας με δυνατή και ξεκάθαρη φωνή εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης και προβάλλει τις απόψεις και τις θέσεις των εκπαιδευτικών με όλες της τις δυνάμεις και σε όλους τους τόνους.
Αποτελεί φορέα της Κεντροδεξιάς που μάχεται με ενωτική λογική και χωρίς κομματικούς δογματισμούς.
Είναι η συνδικαλιστική παράταξη που στην πράξη δείχνει τη διάθεση ενότητας και κοινής δράσης που χρειάζεται ο κόσμος μας για να αλλάξει.
          Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας, έστω κι αν πολλοί φοβικοί παράγοντες της βάζουν πολιτικές τρικλοποδιές, αποτελεί  το μόνο φορέα ενότητας στον οποίο συνυπάρχουν και συνεργάζονται πολίτες, στελέχη, άνθρωποι από όλα τα κόμματα που αποτελούν την «κεντροδεξιά πολυκατοικία».
          Με όλες τις ελλείψεις της, όλες τις παραλείψεις της, όλες της αδυναμίες της η Δ.Α.Κ.Ε. παραμένει ο φορέας που δείχνει το δρόμο για την κοινή δράση. Παραμένει ο φορέας της  σύμπραξης όλων όσοι τολμούν και δίνουν τις μάχες στους εργασιακούς χώρους έτσι ώστε να ακούγεται η φωνή της παράταξης, να υπάρχει η φιλελεύθερη φωνή.
          Αυτή τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. εμείς οι κεντροδεξιοί εκπαιδευτικοί οφείλουμε και να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε, να αποτελέσουμε τον ιδεολογικό φάρο που θα οδηγήσει τα κόμματα στα οποία ο καθένας μας ίσως ανήκει αυτή τη στιγμή στη γενναία απόφαση να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να ορθώσουν ενωτικό λόγο και δράση.
          Είμαστε πολλοί για να το πετύχουμε, είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς που θέλουν να μας κρατούν χωρισμένους σε κομματικά στρατόπεδα.
          Κανείς δε ζήτησε  από τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. να καταθέσουμε τις κομματικές μας ταυτότητες.
          Σε κανένα σημείο του καταστατικού μας δεν υπάρχει αναφορά σε ελληνικό κόμμα.
          Οι καιροί όμως απαιτούν από όλους μας να επανεκδώσουμε τις παραταξιακές μας ταυτότητες και να γίνουμε εμείς ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει την Κεντροδεξιά και θα οδηγήσει στην κοινωνική και εθνική   ανάκαμψη.
          Δακίτες και Δακίτισσες είναι όλοι όσοι ασπάζονται και τιμούν τις θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στην πράξη, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο είναι μέλη.
          Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας ήταν, είναι και θα είναι ενωμένη και παρεμβατική, ενιαία και δυνατή.

 

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας