29 Απρ 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Αρνούμαστε τη συμμετοχή μας στα εκπαιδευτικά σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδεία - Καμία νομιμοποίηση της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών



Θέμα : Αρνούμαστε τη συμμετοχή μας στα εκπαιδευτικά σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου  που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδεία 
- Καμία νομιμοποίηση της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

       
          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι γνωστή η αντίθεση του Κλάδου στα σεμινάρια που διοργανώνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας  έχει στείλει ενημερωτικά κείμενα στα σχολεία, αποφάσεις μας έχουν ανακοινωθεί  τόσο σε επίπεδο Συλλόγου - Δ.Ο.Ε., όσο και σε επίπεδο παρατάξεων, επομένως όλοι γνωρίζουν με σαφήνεια τις θέσεις των εκπαιδευτικών.

          Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας έχει δηλώσει με τον πλέον κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο ότι κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να συμμετέχει σε πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που προσπαθεί με δόλιο τρόπο να δικαιολογήσει και να νομιμοποιήσει την καταστρατήγηση του εργασιακού μας ωραρίου.
Δυστυχώς, συνάδελφοι εκλεγμένοι με τη δική μας ψήφο αγνόησαν τις αποφάσεις του Κλάδου και με την παρουσία τους νομιμοποίησαν τις πρακτικές του Υπουργείου.

Η αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ν. Εύβοιας, συνάδελφος Καραβά Μένη, και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας,  συνάδελφος Καλαθέρη Μαγδαληνή, επέλεξαν να συμμετέχουν  σε σεμινάριο το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας που διοργανώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών

( κλήθηκαν να συμμετέχουν το 3ο και το 7ο Δ.Σ. Χαλκίδας ).

          Η δικαιολογία ότι το σεμινάριο ήταν δήθεν προαιρετικό δε δικαιολογεί σε κανένα βαθμό την παρουσία τους. Εξάλλου, εφόσον γίνεται για την επιμόρφωση των συναδέλφων για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , όφειλαν να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί εντός εργασιακού ωραρίου έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να το παρακολουθήσουν.

Ευτυχώς ελάχιστοι συνάδελφοι ακολούθησαν το ατυχές παράδειγμά τους και αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.

Για κάποιους η  αντιμνημονιακή λογική φτάνει μέχρι τα λόγια και τη συμμετοχή στις πορείες, στην πράξη όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, έστω κι αν αυτές είναι αντίθετες στις κατακτήσεις του Κλάδου και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Όλοι οι συνάδελφοι επικροτούν τις επιμορφώσεις , αρκεί αυτές να γίνονται την σωστή χρονική στιγμή και εντός εργασιακού ωραρίου.

Τα αιρετά μέλη του Συλλόγου  μας δυστυχώς με τη στάση τους νομιμοποιούν  τις πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας και δίνουν  άλλοθι σε όσους επιβουλεύονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τις διεκδικήσεις μας και μηχανεύονται την υλοποίηση νέων, αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών μέτρων (αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ωραρίων εργασίας, «ύποπτη» αξιολόγηση, απολύσεις κτλ) .

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας αποδοκιμάζει τη συμμετοχή των αιρετών συναδέλφων  στα σεμινάρια  και καλεί όλους τους εκπροσώπους των συναδέλφων να ενεργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Κλάδου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η μη συμμετοχή και η μη λήψη αντίστοιχων «βεβαιώσεων» ενδεχομένως να έχει προσωπικό κόστος στη μισθολογική και δημοσιοϋπαλληλική εξέλιξή τους, μιας και μία από τις παραμέτρους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ήταν μέχρι πρότινος η «ταχύτητα εκτέλεσης των αποφάσεων της υπηρεσίας»

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι κι έρχεται ακόμα μεγαλύτερη λαίλαπα εις βάρος των συναδέλφων και της ελληνικής κοινωνίας , έχουμε ανάγκη την ενωτική λογική και την κοινή φωνή σε όλα τα θεσμικά όργανα.

Έχουμε ανάγκη οι εκπρόσωποι στα όργανα διοίκησης να μας εκπροσωπούν έργω κι όχι λόγω.

         Δε μπορούμε να είμαστε « και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα ».

            Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας ήταν, είναι και θα είναι σταθερά και αταλάντευτα δίπλα στο συνάδελφο και απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία επιβουλεύεται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και υποβαθμίζει με τις πράξεις της το εκπαιδευτικό έργο και την αξιοπρέπειά  μας

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας