30 Μαΐ 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. : Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ: Πίσω από τις λέξεις κρύβεται η αλαζονεία και η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη (Τσίπρα)


28/05/2012

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ:
Πίσω από τις λέξεις
κρύβεται η αλαζονεία και η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη (Τσίπρα)
Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Μαΐου 2012, στα γραφεία της ΔΟΕ συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αίτημά τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ. της ΔΟΕ για τα τρέχοντα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν, επιγραμματικά, σημεία από το υπό διαμόρφωση(!!!) πρόγραμμα για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν τα μέλη της αντιπροσωπείας δέχτηκαν ερωτήσεις.
Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της δεύτερης θέσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου βρίσκεται έντονα στην επικαιρότητα,  επενδύοντας πολιτικά στο λαϊκισμό και στη διγλωσσία. Είναι εμφανής η αλαζονεία  που διέπει τον επικεφαλής και την ηγετική ομάδα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώην κομμουνιστές, ακροαριστεροί, θλιβεροί καιροσκόποι με θολή ιδεολογία, τείνουν να γίνουν επικίνδυνοι για τον τόπο με τις ανεύθυνες και ουτοπικές θέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του βρίσκονται σε σύγχυση και επιδιώκουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα λειτουργώντας ως πολιτικοί «χαμαιλέοντες».
Δεν απάντησαν στα ερωτήματα που τους έθεσαν τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Πού θα βρουν τα χρήματα για να ασκήσουν πολιτική για την Παιδεία;


Δεν έχουν συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και λειτουργούν αλαζονικά, κοροϊδεύοντας, δελεάζοντας τον ελληνικό λαό.
Ιδού οι επικίνδυνες ανακολουθίες και η διγλωσσία του κου Τσίπρα και των στελεχών του: 
Για το μνημόνιο
·      «Εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Το μνημόνιο δεν διαπραγματεύεται, η κόλαση δεν διαπραγματεύεται. Μιλάμε για ακύρωση του μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης…», Αλ. Τσίπρας, διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο (29/04).
·      «Η λύση είναι μία: επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είτε βρίσκεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε σε κράτη, η αναστολή εξυπηρέτησης του υπόλοιπου ώσπου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη, και η εξυπηρέτησή του με ευνοϊκότερους όρους και ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται να αξιοποιηθεί κάθε μέσο, ακόμα και η διακοπή της πληρωμής». (ΕΠ, σελ. 4)
·      «Μας λένε ότι δεν υπάρχουν πόροι. Λένε ψέματα! Πόροι μπορούν να απελευθερωθούν: Με αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους, διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης». (ΕΠ, σελ. 2)
·      «Τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, οι στενές σχέσεις με πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που έχουν τις ίδιες θέσεις και ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Αν δεν καταφέρουμε να τους πείσουμε, θα δούμε τι επιλογές έχουμε», Αλ. Τσίπρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (14.05).
·      «Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε από τη χώρα. Δεν θα πάμε να τους τα πούμε. Θα την απελάσουμε, γιατί είναι επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι κάτι υπαλληλίσκοι δεύτερης κλάσης και δεύτερης γραμμής», Αλ. Τσίπρας στο ΣΚΑΙ (7/02).
·      «Για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ», Μ. Γλέζος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αnt1 (16.05).
·      «Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν χρέη; Εμείς αμφισβητούμε ότι υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χρέη!», Μ. Γλέζος  στο Ράδιο 9 (15.05).
·      «Όσοι πολίτες έχουν εισόδημα πάνω από ένα όριο (το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως) θα καταβάλουν 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, θα καταβάλουν το ίδιο ποσό υποχρεωτικά», Μ. Γλέζος, www.skai.gr (12.05).

Πολιτική ασυνέπεια  και άλλες προγραμματικές εξαγγελίες!!!
·      Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε μετεκλογικά τα πάντα για να υπάρξει ακυβερνησία.
·      «Τα χαράτσια θα ακυρωθούν (…) Ναι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Βεβαίως». Δ. Στρατούλης, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ΒΗΜΑ 99,5 (08.05).  Την επομένη, όμως, (09.05) ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πάλι το ΒΗΜΑ 99,5 το διαψεύδει: «Δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία  στο πρόγραμμά μας».
·      «Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες. Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
·      «Αναγνώριση της ‘‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’ με το συνταγματικό της όνομα», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (18.11.11). 


Τα συμπεράσματα δικά σας.



Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος