21 Αυγ 2012

Οι θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας στη 13η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


21/08/2012

Οι θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας στη 13η συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, η 13η  συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Εξαιτίας της απουσίας των μελών του Τελευταίου Θρανίου το μόνο θέμα που συζητήθηκε είναι το Τριήμερο αγωνιστικών δράσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Δυστυχώς η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει ως συνέπεια την ανάγκη για δυναμική αντίσταση, για αγώνα για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας.
Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Λούκας Παναγιώτης και Μπλέτσας Χρήστος κατέθεσαν τις θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε και τις προτάσεις τους για τα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το χώρο της Παιδείας.
Ως εκ τούτου στο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω (που είναι και πάγιες θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας) :

Δευτέρα 10/09/2012 Συνέντευξη Τύπου στις 12:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. θα παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. τα προβλήματα του Κλάδου καθώς επίσης και το αγωνιστικό – διεκδικητικό πλαίσιο για τη συνδικαλιστική χρονιά 2012-2013.
Τρίτη 11/09/2012 Πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Συλλόγου  για συμμετοχή συμβολικού δίωρου αποκλεισμού της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και κατάθεση ψηφίσματος στο Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Τετάρτη 12/09/2012 Πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με αιτήματα αιχμής όλα όσα αναφέρονται στο διεκδικητικό πλαίσιο του Κλάδου με κυρίαρχο την οικονομική εξαθλίωση των νέων εκπαιδευτικών οι οποίοι καλούνται να ζήσουν με τον κατοχικό μισθό των 570 €.
Κατασκευή 5 πανό με τα αιτήματα του Κλάδου και τα οποία θα αναρτηθούν σε 5 κεντρικά σχολεία της πόλης (και κατόπιν πρότασης της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας κατασκευή επιπλέον πανό για να τοποθετηθούν σε περιφερειακά σχολεία όπως του Βασιλικού, των Ψαχνών και της Ερέτριας).
Στις κρίσιμες μέρες που περνάει ο Κλάδος μας και η ελληνική κοινωνία ο αγώνας είναι χρέος μας και μονόδρομος.
Καλούμε όλα τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας και όλους τους συναδέλφους  να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του Κλάδου απέναντι στην  αντιεκπαιδευτική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.
Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας