20 Σεπ 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Καταγγελία αντισυνδικαλιστικής – αντισυναδελφικής δράσης των εκλεγμένων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας μελών της παράταξης « Τελευταίο Θρανίο »


  20/09/2012                                                                               
Θέμα : Καταγγελία αντισυνδικαλιστικής – αντισυναδελφικής δράσης των εκλεγμένων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας μελών της παράταξης « Τελευταίο Θρανίο »

         

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε για το χώρο της Παιδείας με πολλά προβλήματα.
          Οι συνάδελφοι ζουν μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και άγχους καθώς ακόμα περιμένουν να δουν να παίρνει σάρκα και οστά η «επανάσταση του αυτονόητου».
          Από το καλοκαίρι ακόμα η Δ.Ο.Ε. προανήγγειλε κινητοποιήσεις με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την αποτροπή των δυσμενών αποφάσεων.
          Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν αφορούν τα προβλήματα του Κλάδου το σύνολο των συναδέλφων οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη δική σας ψήφο στα συνδικαλιστικά όργανα.
          Ως Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την αντισυνδικαλιστική  – αντισυναδελφική δράση  των εκλεγμένων στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας μελών της παράταξης « Τελευταίο Θρανίο » στη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2012
          Από τα τέλη Αυγούστου ακόμα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συγκροτήθηκε σε σώμα και αποφάσισε να πραγματοποιήσει δράσεις (τριήμερο αγωνιστικών δράσεων) για να δώσουμε τη δική μας μάχη σε τοπικό επίπεδο.
          Υπενθυμίζουμε μόνο τούτο : οι δράσεις αυτές ήταν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου στις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις και στις οποίες συμφώνησαν τότε ΟΛΕΣ οι παρατάξεις!
          Δυστυχώς στη μάχη αυτή δεν ήταν όλοι μαζί, προφανώς τα προβλήματα δεν είναι κοινά για όλους μας.
          Διασπαστές  και αποστάτες από τον αγώνα ήταν τα εκλεγμένα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας μέλη της παράταξης «Τελευταίο Θρανίο».
          Συγκεκριμένα :
1)     Δε συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου 2012 ενώ η μέρα και η ώρα διεξαγωγής της πραγματοποιήθηκε σε χρόνο που εκείνα επέλεξαν.
2)     Στη Συνέντευξη Τύπου την οποία πραγματοποίησε ο Σύλλογος μας στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 η στάση τους ήταν αντισυναδελφική και προκλητική. Θεωρούμε ότι αποπροσανατόλισαν τους δημοσιογράφους με τις απαντήσεις τους και  δημιούργησαν την εντύπωση ότι για όλα φταίει ο δάσκαλος (μέχρι και για τα ποσοστά των κομμάτων μας χρέωσαν, συνάδελφοι).
     Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς ότι προτάσσουν το ατομικό οικονομικό όφελος κι ότι αδιαφορούν για τα κοινωνικά προβλήματα. Υποθέτουμε ότι δεν έχουν διαβάσει τα στελέχη του «Τελευταίου Θρανίου» το διεκδικητικό πλαίσιο. Δεν τολμούμε και δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (υπό την ομπρέλα του οποίου ίσως καλύπτεται πολιτικά η παράταξή τους, πάντως σε αυτόν ανήκει η πλειοψηφία των στελεχών τους) στη λογική του «ό,τι δεν είναι υπό τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ, στάχτη να γίνει».
     Αλήθεια, αφού κι αυτοί πρότειναν και συμφώνησαν στις Γ.Σ. σε εναλλακτικές μορφές αγώνα γιατί, όταν αποφασίσαμε να τις υλοποιήσουμε, απείχαν, γιατί ήταν απέναντι κι όχι δίπλα στους συναδέλφους μας ;
3)     Δε συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας. Προφανώς δεν είχαν κάτι να καταγγείλουν ή η απουσία ήταν πράξη αγώνα  και αντίστασης.
4)     Δε στήριξαν με κανέναν τρόπο την απεργία του Κλάδου στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Δεν αναφερόμαστε στη μη συμμετοχή τους στην απεργία, αυτό είναι ζήτημα προσωπικό και σεβόμαστε την ανθρώπινη αδυναμία της συμμετοχής. Πρώτοι εμείς από όλους υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαφορετική θέση και άποψη.

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, οι καιροί είναι δύσκολοι.
Ο εύκολος δρόμος για κάποιους είναι να ρίχνουν πέτρες και λάσπη σε όλους όσους δίνουν τη μάχη. Είναι ακόμα πιο εύκολο να λοιδορούν και να κατηγορούν τους συναδέλφους μας. Το δύσκολο είναι να αγωνιστεί κανείς  προς όφελος των συναδέλφων του και να υλοποιήσει αποφάσεις που βγήκαν με συναινετικό και αγωνιστικό πνεύμα. 
           Καλέσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας όλα τα μέλη του Δ.Σ. να πάρουν θέση και να ζητήσουν από τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία εκλέχτηκαν με την παράταξη «Τελευταίο Θρανίο» να δρουν συναδελφικά, προς όφελος αυτών που τους τίμησαν με την ψήφο τους.
          Επειδή το θέμα τέθηκε προ ημερησίας από εμάς το «Τελευταίο Θρανίο» ζήτησε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για να προετοιμάσει την απάντησή του.
          Αν στο πρόσωπο των συναδέλφων μας βλέπουν κάποιοι τον υπεύθυνο της κρίσης, ας τους κρίνουν οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί.
          Εμείς στο πρόσωπο των συναδέλφων βλέπουμε τη λύση πολλών κακώς κειμένων της πατρίδας μας και σε καμία περίπτωση την πηγή των δεινών της.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας