31 Μαΐ 2009

Καραμανλής: Το σύνθημα "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" έχει να κάνει με τα εσωκομματικά άγχη του συστήματος Παπανδρέου (θα τον φάει τον Γιώργο ο Βενιζέλος).

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως την «αξιόπιστη δύναμη του τόπου» και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται να μοιράσουμε ψεύτικες υποσχέσεις, συνταγές ανευθυνότητας δεν υιοθετούμε».
Επιτιθέμενος στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ», όπως είπε, έκανε λόγο για «ψεύτικα διλήμματα που βάζει η ηγεσία του» και για «αδυναμία θέσεων, προτάσεων και ιδεών», την οποία προσπαθεί να κρύψει -συμπλήρωσε- «σκανδαλολογώντας ανεύθυνα και αβάσιμα».
«Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εκτρέψει το διάλογο από την πολιτική στο χάος της παραπολιτικής», «η ηγεσία, οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να δυσφημούν τη χώρα», «παριστάνουν τις Κασσάνδρες», «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσποιείται πως ξέχασε τι γινόταν στα χρόνια που κυβερνούσαν» είπε ο κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων.
«Επιμένουν τώρα να διαδίδουν, να συνθηματολογούν, να κινδυνολογούν ότι 'η Ελλάδα βουλιάζει'. Είναι η συνέχεια ακραίας κινδυνολογίας. Είναι η έσχατη έκφραση ανευθυνότητας. Είναι η απόλυτη αλαζονεία» πρόσθεσε αναφερόμενος στο δίλημμα που χρησιμοποιεί ο κ. Γ.Παπανδρέου.
«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα 'αλλάζουν ή βουλιάζουν' αφορά, αποκλειστικά και μόνο, το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του. Προσπαθούν να μεταφέρουν τα εσωκομματικά τους άγχη σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν. Ας απαντήσει, λοιπόν, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Τι θα βούλιαζε τον Τόπο; Η υπευθυνότητα ή η ανευθυνότητα; Η σταθερότητα ή η αστάθεια; Η σοβαρότητα ή η επιπολαιότητα;» κατέληξε ο πρωθυπουργός.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1018694