24 Αυγ 2010

Επίθεση της ΝΔ για τη φυγή 11.500 εκπαιδευτικών.ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΤρίτη, 24 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Πολύ έγκαιρα επισημάναμε την αντιφατική και επιζήμια πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προκάλεσε κύμα φυγής 11.500 εκπαιδευτικών προς την οδό της συνταξιοδότησης.

Χθες, η Υπουργός Παιδείας, αφού ήρθε αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε ότι η σχολική χρονιά θα είναι ‘’η δυσκολότερη της μεταπολίτευσης’’!

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό:

1) Πόσα κενά υπάρχουν στην εκπαίδευση, σε ποιες ειδικότητες και πώς τελικώς θα καλυφθούν;

2) Γιατί περιορίστηκαν οι προσλήψεις στο 50%, ενώ ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο είχαν διαβεβαιώσει ότι από την πολιτική παγώματος των προσλήψεων εξαιρούνται τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας;

3) Σε ποιο ύψος ανέρχονται τα κονδύλια που εξασφάλισε για την αναγκαία πρόσληψη εκπαιδευτικών;

4) Θα υπάρξουν τελικώς τμήματα με υπεράριθμους μαθητές, και αν ναι, πόσα και σε ποιες περιοχές;

Η Παιδεία είναι Εθνική υπόθεση. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης δεν γίνεται με βαρύγδουπες δηλώσεις, εντυπωσιασμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές είναι ανάστατοι.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, καλύπτοντας άμεσα τα κενά που η ζημιογόνα και αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης δημιούργησε στα σχολεία ».