3 Απρ 2009

Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ - Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας - ΔΑΚΕ, κατά διευθύντριας Δημ. Σχολείου.

Τις αντιδράσεις συνδικαλιστών έχει προκαλέσει η απόφαση της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά συναδέλφων της μελών της διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας».
Η αντίδραση της διευθύντριας προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, με αφορμή τις γνωστές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του σχολείου που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα.
Η απόφαση της διευθύντριας να μηνύσει συνα- δέλφους της συνδικαλιστές χαρακτηρίζεται πρωτοφανής προκαλώντας την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Δασκάλων αλλά και της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα.

ΔΑΚΕ
Με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κατά μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων, το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα, με ανακοίνωσή του, εκφράζει «την αλληλεγγύη του στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε.Ν. Λάρισας «Κων/νος Κούμας», καθώς και τη συμπαράσταση στους συνδικαλιστές του Δ.Σ. του Συλλόγου, που κατέθεσε σε βάρος τους μηνυτήρια αναφορά η διευθύντρια του 9ου Δημ. Σχολείου Λάρισας. Τα συνδικάτα δεν μηνύονται, δεν φιμώνονται και είναι ανεπίτρεπτο ένα στέλεχος της Εκπαίδευσης να καταφεύγει σε αυτά τα μέσα με σκοπό την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο, μαχητικό και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται κάθε ελεύθερη φωνή μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα», καταλήγει η ανακοίνωση.