16 Απρ 2009

H διεθνής επιτυχία του Καραμανλή και ο χαμαιλεοντισμός του ΠΑΣΟΚ

Η ηχηρή σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι επικριτικές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου, όπως και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, για την ιστορική και κεφαλαιώδους σημασίας συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ήταν αναμενόμενο.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέδειξε τη μικρότητά της .

Είναι ντροπή να μιλά σήμερα το ΠΑΣΟΚ , για συρρικνωμένο κύρος και ρόλο της Ελλάδος.

Είναι ντροπή να ομιλούν και να εννοούν ότι επί των ημερών τους ασκούσαν ανεξάρτητη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

«Εξάρτηση» σημαίνει να υπόκεισαι στη θέληση των άλλων. Να κάνεις ό,τι δεν θέλεις ή να μην κάνεις ό,τι θέλεις.

Για το ΠΑΣΟΚ είναι εύκολο –και ίσως αποδοτικό- να επιχειρεί, για κομματικούς λόγους και ανάλογα με τις περιστάσεις, τη μια να ευχαριστεί τις ΗΠΑ και την άλλη να επιδίδεται σε αντιαμερικανική ρητορική πολεμική.

Δεν θα κουραστούμε να υπενθυμίζουμε στο ΠΑΣΟΚ το παρελθόν του και την … συμβολή του (!) στις διεθνείς εξελίξεις.

Ας μην κάνουμε λόγο για το πρόσφατο παρελθόν και παρόν: για Κύπρο, Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό. Υπενθυμίζουμε στους κυρίους του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Καραμανλής που μιλούσε ισότιμα στον Ομπάμα, είναι ο ίδιος Καραμανλής που έθεσε βέτο στα Σκόπια, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο κ. Παπανδρέου, αρχηγός των κ. Παπακωσταντίνου και Πάγκαλου, είναι ο ίδιος Παπανδρέου των «ζεϊμπέκικων», ο ίδιος που θέλησε να επιβάλλει το σχέδιο Ανάν στους Κυπρίους. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του, δεν μας εκπλήσσουν.

Το ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει τη λογική. Έχει υιοθετήσει την αλαζονεία, που οδηγεί στην εγωκεντρικότητα, την άρνηση και το μηδενισμό.


ΠΗΓΗ: http://pasok-spam-serres.blogspot.com