30 Νοε 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος πρόεδρος της Ν.Δ.


Ο Αντώνης Σαμαράς, 58 ετών, είναι ο 7ος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Την ήττα της παραδέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, που επικοινώνησε με τον αντίπαλό της.
Στην πρώτη του δήλωση με την ιδιότητα του προέδρου της Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε ενωτικός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως εντός της ημέρας θα έχει επαφές με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Παν. Ψωμιάδη και τον Κ. Καραμανλή.
Χαρακτήρισε "ισχυρή και αδιαμφισβήτητη" την εντολή που έδωσε η βάση του κόμματος, υπογραμμίζοντας πως "δεν υπάρχουν ηττημένοι".
Τόνισε πως θα διαγράψει όλα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προειδοποιώντας ωστόσο πως θα υπεραμυνθεί της ενότητας της παράταξης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντ. Σαμαράς στον Δημ. Αβραμόπουλο, ο οποίος όπως είπε άνοιξε το δρόμο προς τη βάση του κόμματος, ενώ επισήμανε πως από αύριο ξεκινά η αποτελεσματική αντιπολίτευση. Επισήμανε πως η εκλογή του στη θέση του προέδρου είναι το πρώτο βήμα και πως στο τακτικό συνέδριο αρχών και θέσεων της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η ουσιαστική ανασυγκρότηση του κόμματος
Σε δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχάρη τον Μεσσήνιο πολιτικό για την επικράτησή του.
"...Σήμερα η βάση της Ν.Δ. εξέλεξε το νέο αρχηγό του κόμματος" δήλωσε η τέως υπουργός Εξωτερικών. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή... Επικοινώνησα με τον Αντ. Σαμαρά και τον συνεχάρην για την εκλογή του... Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοδημοκρατών που με τίμησαν με την ψήφο τους... Ξεκινά σήμερα ένα κεφάλαιο για τη ΝΔ, η ΝΔ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει ένα σύγχρονο, ισχυρό, κεντροδεξιό κόμμα... Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες..." πρόσθεσε.
Λίγη ώρα μετά την παραδοχή του αποτελέσματος ο Δημ. Σιούφας, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το 37,6% των εκλογικών τμημάτων, επισημαίνοντας το σαφές, όπως το χαρακτήρισε, προβάδισμα του Αντ. Σαμαρά. (Αντ. Σαμαράς 47,6%, Ντόρα Μπακογιάννη: 41,6%, Παν. Ψωμιάδης: 10,7%).
Ωστόσο, η ανακοίνωση του Δημ. Σιούφα πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τη δήλωση με την οποία η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε την ήττα της, δίνοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά της στο βασικό της αντίπαλο, Αντ. Σαμαρά.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, στις 4.00 τα ξημερώματα επί 1.192 εκλογικών τμημάτων που αντιστοιχούν στο 72,68% της επικράτειας οι υποψήφιοι λαμβάνουν :
Αντ. Σαμαράς 50,18% (272.250 ψήφοι)
Ντόρα Μπακογιάννη 39,76% (215.724 ψήφοι)
Παν. Ψωμιάδης 10,06% (54.587 ψήφοι)

ΠΗΓΗ: gianniotis