11 Σεπ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ


Θεοδουλίδης Χρήστος
Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Εύβοιας
Τηλ. 6972 869316 Χαλκίδα 8/9/2010
Email: theodoulidis@sch.gr
http://users.eyv.sch.gr/theodoulidis

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ 2010

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 6-9-2010 τελείωσαν οι διαδικασίες από το ΠΥΣΠΕ για την κρίση των λειτουργικών υπεραριθμιών και αποσπάσεων με σοβαρά λάθη στη διαδικασία και πολλές διαμαρτυρίες συναδέλφων.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ
Την Τετάρτη 25-8-2010 κλίθηκαν από τη Νέα Διοίκηση Π.Ε. Εύβοιας, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί 33 δημ. σχολείων και 13 νηπιαγωγείων του νομού, για να υποβάλλουν δηλώσεις λειτουργικής υπεραριθμίας (αρνητικές ή θετικές).

Την Παρασκευή 27-8-2010 τοποθετήθηκαν οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί (48 δάσκαλοι και 16 νηπιαγωγοί) από τις σχολικές μονάδες της οργανικής τους θέσης σε κοντινότερες ή ακόμα και σε μακρινότερες σχολικές μονάδες. Την ίδια ημέρα το ΚΥΣΠΕ πραγματοποιούσε την β’ φάση των αποσπάσεων από νομό σε νομό και το βράδυ ανακοινώθηκαν από το ΥΠΕΠΘ όλα τα ονόματα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα 30-8-2010 ανακαλούνται ορισμένες από τις λειτουργικές υπεραριθμίες επειδή δημιουργήθηκαν κενά στις αρχικές (οργανικές) θέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών μετά τη β’ φάση των αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ.

Με καλύτερο συντονισμό Διοίκησης και Yπουργείου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η ταλαιπωρία αυτή των εκπαιδευτικών που έτρεξαν να υποβάλλουν δηλώσεις υπεραριθμίας χωρίς αντίκρισμα και μάλιστα εν μέσω διακοπών!

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Την Τετάρτη 1-9-2010 το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε για να εξετάσει τις αιτήσεις αποσπάσεων εντός νομού. Το πρωί της Πέμπτης αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του ΠΥΣΠΕ οι πίνακες αποσπάσεων μόνο των δασκάλων και νηπιαγωγών. Στους πίνακες αυτούς παρατηρούνται τα εξής λάθη:
• Λανθασμένη μοριοδότηση και απόσπαση εκπαιδευτικού με λιγότερα μόρια σε σχολείο που το ζητούσε άλλος εκπαιδευτικός με περισσότερα μόρια!
• Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε άλλους νομούς να εμφανίζονται και ως αποσπασμένοι εντός Εύβοιας!
• Να μην εμφανίζονται συνάδελφοι ούτε στους αποσπασμένους ούτε στους μη αποσπασμένους!
• Λανθασμένα λειτουργικά κενά!
Όλα αυτά τα λάθη επισημάνθηκαν όταν είχαν αναλάβει υπηρεσία οι συνάδελφοι στις νέες τους θέσεις!
Μετά από αυτό, το συμβούλιο συνεδριάζει εκ νέου για να διορθώσει τα λάθη που διαπιστώθηκαν και να εξετάσει τις υπόλοιπες αιτήσεις αποσπάσεων (γυμναστών - εκπ/κών αγγλικής γλώσσας). Με τη λήξη της συνεδρίασης (το βράδυ της Πέμπτης) αναρτώνται στο ΠΥΣΠΕ και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης οι νέοι διορθωμένοι (!) πίνακες δασκάλων και νηπιαγωγών, καθώς και οι πίνακες των εκπ/κών ειδικοτήτων. Το πρωί της Παρασκευής πάλι παρατηρούνται τα ίδια σοβαρά λάθη και ακόμη περισσότερα, με 6 εκπαιδευτικούς (!) να «περισσεύουν» στις νέες τους θέσεις και εκπαιδευτικούς που άλλαξαν σχολείο σε σχέση με τους αρχικούς πίνακες.
Παρατηρήθηκε έτσι το φαινόμενο, συνάδελφοι να πηγαίνουν τη μία μέρα σε ένα σχολείο και την επόμενη να πηγαίνουν σε άλλο .
Τη Δευτέρα 6-9-2010 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ για τρίτη φορά (!) με σκοπό να διορθωθούν τα νέα λάθη που διαπιστώθηκαν μετά την ανάληψη των εκπαιδευτικών στις νέες θέσεις τους.

Αυτή η σωρεία λαθών που ταλαιπώρησε πολλούς συναδέλφους, οφείλεται στη Διοίκηση επειδή δεν έδωσε σωστά στοιχεία στο ΠΥΣΠΕ και συγκεκριμένα:
 Δεν δόθηκαν σωστά λειτουργικά κενά!
 Δεν υπολογίστηκαν οι νέες ανάγκες σε προσωπικό των νέων πιλοτικών δημοτικών σχολείων με αναμορφωμένο πρόγραμμα!
 Δεν αφαιρέθηκαν από τη διαδικασία των αποσπάσεων κάποιες από τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που είχαν πάρει απόσπαση σε άλλο νομό!
 Δεν έγινε σωστή μοριοδότηση μερικών αιτήσεων!
 Δεν λήφθηκαν υπόψη ορισμένες από τις μετακινήσεις των υπεράριθμων!
 Δεν λήφθηκε υπόψη η β’ φάση αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ!
Με την ευκαιρία αυτού του ενημερωτικού σημειώματος
θέλω να ευχηθώ σε όλους σας
Καλή Σχολική Χρονιά.
Στη διάθεσή σας
Θεοδουλίδης Χρήστος