14 Απρ 2010

"Χαστούκι" του Αρείου Πάγου στον υπουργό Χάρη Καστανίδη.!


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο πρώην ανακριτής στην υπόθεση της Siemens Νίκος Ζαγοριανός.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ψήφους 48 υπέρ και 19 κατά (ένας Αρεοπαγίτης τάχθηκε υπέρ της αναβολής) ΔΕΝ έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη, ο οποίος ζητούσε να τεθεί σε αργία ο Νίκος Ζαγοριανός.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργου Καλαμίδα, είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική και εσφαλμένη την απόφαση του 11μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο κατά πλειοψηφία είχε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία ο Νίκος Ζαγοριανός.
Για το λόγο αυτό ο υπουργός ζήτησε να επιληφθεί του θέματος η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία και συνήλθε σήμερα για το θέμα αυτό.
Κατά του κ. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, επειδή δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C-41, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, λόγω μη χορηγήσεως αντιγράφων της δικογραφίας της υπόθεσης της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκομένων.

ΠΗΓΗ: gianniotis