20 Δεκ 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Καμία απόλυση – εφεδρεία στο χώρο της Παιδείας


18-12-2011   
                                                                      
Καμία απόλυση – εφεδρεία στο χώρο της Παιδείας

     Τον τελευταίο μήνα είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια επέκτασης και επιβολής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας – «απόλυσης» και στους Έλληνες εκπαιδευτικούς.
·                     Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη νέα σχολική χρονιά 2012-2013 και εφόσον δεν έχει επιτευχθεί εντός των προσεχών μηνών η «απόλυση» 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, το μέτρο της εφεδρείας θα επεκταθεί και στους ήδη τσακισμένους από τις περικοπές, την έλλειψη βιβλίων, την ξεδιάντροπα υποβαθμισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκπαιδευτικούς . Η Κυβέρνηση μετά την προσπάθειά της να το διαψεύσει πολύ χλιαρά ξεκίνησε να χτυπάει αλύπητα τους εργαζόμενους - μη εκπαιδευτικούς - στα σχολεία της χώρας μας.
·                     Μετά από εντολή της ξεπουλημένης κυβέρνησης του Μνημονίου οι διάφορες διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων έχουν αρχίσει και ζητούν  από τους υπαλλήλους τους υπεύθυνες δηλώσεις συντάξιμου χρόνου με απώτερο σκοπό την εφαρμογή του άρθρου 34 του Ν.4024/11 που μιλάει για την κατάργηση θέσεων και για την εργασιακή εφεδρεία.
·                     Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , δημοσιεύματα της 14ης Δεκεμβρίου 2011 παρουσιάζουν την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σύμφωνα με την οποία « τιμωρία » περιμένει όσους δεν πήγαν εφεδρεία, φταίνε-δεν φταίνε!
Σύμφωνα με την  Ελευθεροτυπία « Την παρακράτηση της σύνταξης για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία), παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, προβλέπει η εγκύκλιος του κ. Σαχινίδη .Αφορά περιπτώσεις που το καθεστώς της εφεδρείας δεν εφαρμόστηκε με υπαιτιότητα είτε του υπαλλήλου είτε του Δημοσίου ».
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των «γενναίων αλλαγών » που θα οδηγούσαν στην “δημοσιονομική εξυγίανση” της χώρας  και που η κυβέρνηση του Μνημονίου - συνέχεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - επέβαλλαν στον ελληνικό εργασιακό εκπαιδευτικό και μη κόσμο είναι η δημιουργία αβεβαιότητας και τρομοκρατικού κλίματος με σκοπό την καταβαράθρωση του έμψυχου υλικού των σχολείων της χώρας με στόχο την εξαφάνιση κάθε μορφής αντίδρασης και αγώνα!!

Μετά τα παραπάνω και για να προλάβουμε τις όποιες δυσάρεστες αλλαγές μας ετοιμάζουν οι κυβερνώντες καλούμε :

·                     τις δυνάμεις του Κλάδου σε επαγρύπνηση και συσπείρωση.
·                     το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταγγείλει τα «σχέδια» και τις «διαρροές» περί εφεδρείας που στόχο έχουν να δημιουργήσουν φοβικό σύνδρομο και σύγχυση στους δημοσίους υπαλλήλους εκπαιδευτικούς και μη.
·                     την κυβέρνηση του Μνημονίου να πάρει πίσω τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της και να στηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας
 Τα μέλη της στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Λούκας Παναγιώτης                                                     Μπλέτσας Χρήστος