3 Μαρ 2012

Απάντηση στο κείμενο «Σχόλιο» του Τελευταίου Θρανίου


Απάντηση στο κείμενο «Σχόλιο» του Τελευταίου Θρανίου

            Την Τρίτη 28/02/2012 δημοσιεύτηκε στο μπλογκ της συνδικαλιστικής Παράταξης «Τελευταίο Θρανίο» η ανάρτηση   http://teleftaio-thranio.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html με τίτλο «Σχόλιο» η οποία αναφέρεται σε δημοσίευμα της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας σε τοπική εφημερίδα.
            Εν ολίγοις κατηγορεί τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας γιατί προβάλλει τις θέσεις της στην τοπική κοινωνία μέσω του Τύπου και  την τοπική εφημερίδα για τις επιλογές που κάνει ως προς το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων της.
            Επειδή κάποιοι πρόσφατα ανακάλυψαν τον συνδικαλισμό και τους στόχους του θα πρέπει να επισημάνουμε κάποιες (γνωστές και δεδομένες για  εμάς) αλήθειες:
1)    Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αποτελεί πανελλήνια συνδικαλιστική παράταξη με δράση δεκαετιών και προσφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει θέσεις και αρχές και τις προβάλει με κάθε τρόπο προς ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και για την  ανάδειξη  των προβλημάτων του Κλάδου.
2)    Το αίτημα της Δ.Ο.Ε. για κατάθεση των προτάσεών μας ως προς τον τρόπο  μοριοδότησης των αποσπάσεων δεν είναι η αιτία για να αναζητήσουμε προτάσεις αλλά η αφορμή να τις προβάλουμε σε επίκαιρο χρονοχωρικό πλαίσιο.
3)    Καλά θα κάνουν όσοι δεν έχουν προτάσεις για όλα τα ζητήματα του Κλάδου να τις βρουν και να τις καταθέσουν γιατί οι συνάδελφοι έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα , σύνθετα και δυσεπίλυτα από όσο κάποιοι ακόμα φαντάζονται. Εμείς έχουμε θέσεις και προτάσεις για όλα αυτά γιατί μας απασχολούν όλα αυτά!
4)    Το ότι η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αποτελείται από εκατοντάδες στελέχη πανελλαδικά τα οποία καταθέτουν τις προτάσεις τους δεν αποτελεί ψόγο αλλά τιμητική αλήθεια.
Αναφορικά με το είδος και το  ύφος των δημοσιευμάτων των Μ.Μ.Ε. εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα αναρμόδιοι να λογοκρίνουμε τα δημοσιεύματα.
Εμείς στέλνουμε τα κείμενά μας σε όλες τις εφημερίδες και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες και είναι τιμή μας που οι περισσότεροι επιλέγουν να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις μας.

Στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο Κλάδος μας, αλλά κι όλος ο Ελληνικός λαός, εμείς θέλουμε συμμάχους μας όλους τους παράγοντες που θα προβάλουν τις θέσεις και θα προάγουν τη σκέψη των συναδέλφων και των συμπολιτών μας!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε  Χαλκίδας