4 Ιουλ 2012

Πραγματοποίηση σεμιναρίου Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Δ.Α.Κ.Ε.  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ
http//: dakepech.blogspot.com       e-mail: dakepech@yahoo.gr                           
                                                                                       


                                                                                                                 Χαλκίδα 02/06/2012         


                                                                      Προς :   Σύλλογο Δασκάλων
                                                                              και Νηπιαγωγών Χαλκίδας



Θέμα : Πραγματοποίηση σεμιναρίου Νομαρχιακού Τμήματος  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Όπως πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκρονικό τύπο και από τις καταγγελίες συναδέλφων  ξεκίνησε την Τρίτη 5/6/12 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ» που απευθύνεται στους Δημόσιους Υπαλλήλους του Νομού μας και υλοποιείται από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ νομού Εύβοιας, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο, Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Εύβοιας πραγματοποιεί δράσεις, πολύ περισσότερο σεμινάρια, την πραγματοποίηση των οποίων ουδέποτε πληροφορήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας, μιας και ποτέ  δεν έφτασε ενημερωτικό κείμενο στα σχολεία μας.

Για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι συνάδελφοί μας;

Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιοι επιμορφώνονται και ποιοι όχι;

Πώς επιλέγονται οι «συνεργάτες» αλλά και οι συμμετέχοντες των σεμιναρίων;

Θεωρούν κάποιοι ότι είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι να διαβάζουν τον τοπικό τύπο για να ενημερώνονται για τις δράσεις του συνδικάτου;

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε κάθε πρακτική  που πραγματοποιεί δράσεις χωρίς άμεση ενημέρωση των συναδέλφων μας (οι οποίες μάλιστα... μοριοδοτούνται, όπως ακούγεται!) και απαιτούμε :

1)     Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας να πάρει θέση και να καταγγείλει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας και να ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη μας.

2)     Κάθε δράση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να γνωστοποιείται πρώτα από όλα στη βάση, στα μέλη του, στους ανθρώπους που αποτελούν την πραγματική δύναμη και τον ουστιαστικό λόγο ύπαρξής του.

Και για να μην τεθεί ζήτημα μη έγκαιρης κατάθεσης του αιτήματός μας έχουμε να επισημάνουμε προς κάθε κακοπροαίρετο ότι  η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας δεν έγινε τον Ιούνιο διότι πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση και οι τρέχουσες εξελίξεις (81η Γενική Συνέλευση Δ.Ο.Ε., Ακριτίδεια 2012) εύλογα δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του Δ.Σ. νωρίτερα.

 

 

 

Από το Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας