9 Αυγ 2012

Παληγιάννης Βασίλης :Η ανεύθυνη στάση της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας σχετικά με τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409
FAX: 210 3442287 Αθήνα, 07/08/2012

Η ανεύθυνη στάση της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας σχετικά με τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατανοώ πλήρως την προσπάθεια της κυρίας Περιφερειακής Διευθύντριας να απαντήσει στην ανακοίνωσή μου όταν πληροφορήθηκε πως οι συνάδελφοι των Τρικάλων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Π.Ε. χθες αντιλήφθηκαν ποιος τελικά έχει την ευθύνη για το γεγονός πως κανείς τους δεν αποσπάστηκε στα Τρίκαλα.
Εκείνη που δεν αντιλήφθηκε την κρισιμότητα των στιγμών είναι η κα Περιφερειακή Διευθύντρια. Η οποία αν πραγματικά αντιλαμβάνονταν την κρισιμότητα των στιγμών θα αντιμετώπιζε τα θέματα της αρμοδιότητάς της με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Αν πράγματι αντιλαμβάνονταν το ρόλο και την αποστολή της και το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με την αγωνία εκατοντάδων εκπαιδευτικών που ελπίζουν μέσω μιας απόσπασης να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους θα είχε ήδη συνεργαστεί με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών και όχι αυθαίρετα και με «μπακαλίστικο» υπολογισμό να δίνει τη δική της εκτίμηση.
Δεν είναι δυνατόν η Διεύθυνση Τρικάλων να καταγράφει ελλείμματα 62 Π.Ε. 70, 17 Π.Ε. 60, 9 Π.Ε. 06, 9 Π.Ε. 11 και η κυρία Περιφερειακή να ενημερώνει το Υπουργείο για πλεονάσματα εκπαιδευτικών 26 Π.Ε. 70, 13 Π.Ε. 60, 5 Π.Ε. 06, 13 Π.Ε. 11 χωρίς τεκμηρίωση. Η μεγάλη απόκλιση μεταξύ Διεύθυνσης και Περιφέρειας αποδεικνύει την παντελή έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τους και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα αμφισβήτησης των πραγματικών κενών.
Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να λάβει σοβαρά υπόψη την εκτίμηση της Περιφερειακής Διευθύντριας όταν όλοι γνωρίζουν ότι και την περσινή σχολική χρονιά αποδείχτηκαν «ψευδή» τα στοιχεία που έδωσε στο Υπουργείο και είχαν ως αποτέλεσμα να μην αποσπαστούν στη Θεσσαλία συνάδελφοί μας με πολλά χρόνια υπηρεσίας και  πολλαπλά προβλήματα και τελικά να προσληφθούν δεκάδες αναπληρωτές για την κάλυψη των λειτουργικών κενών.
Επομένως το έργο της Περιφερειακής Διευθύντριας δεν το υπονομεύω εγώ ως εκλεγμένος αιρετός ΚΥΣΠΕ που ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει να αναδεικνύω ανεύθυνες και αυθαίρετες πολιτικές εις βάρος των εκπαιδευτικών αλλά η ανεύθυνη στάση της και οι ενέργειές της.
Λυπούμαι πραγματικά που αναγκάζομαι να απαντήσω στην Περιφερειακή Διευθύντρια η οποία με τις ενέργειές της κατ’ επανάληψη προβλημάτισε και εξόργισε την εκπαιδευτική κοινότητα.
Δυστυχώς πολλοί Περιφερειακοί Διευθυντές δεν αντιλήφθηκαν πως ορίστηκαν στις συγκεκριμένες θέσεις για να υπηρετούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και όχι προσωπικά, κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και κυρίως όχι να παραγοντίζουν για ίδιον όφελος κάτι που δε δικαιολογείται ούτε από το γεγονός ότι ορίστηκαν ως μετακλητοί στις συγκεκριμένες θέσεις με αναξιοκρατικά, αδιαφανή και κομματικά κριτήρια.
Πάντα στη διάθεσή σας
  Παληγιάννης Βασίλης