27 Σεπ 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Με «δημιουργική λογιστική», μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και κατάργηση του ολοήμερου δεν καλύπτονται τα κενά


26 - 09 – 2013

 
Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ
Αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών
Να ολοκληρωθούν άμεσα οι αποσπάσεις

Με «δημιουργική λογιστική», μετακινήσεις εκπαιδευτικών,
αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
και κατάργηση του ολοήμερου δεν καλύπτονται τα κενά


Η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση είναι εκρηκτική.
Σχολεία που παλεύουν να λειτουργήσουν σε καθεστώς υποχρηματοδότησης, με τεράστια προβλήματα και, το χειρότερο, με πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς που για να καλυφθούν:
*        θυσιάζονται θεσμοί με εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, όπως το Ολοήμερο Σχολείο,
*        επιστρατεύονται «λογιστικά τρικ» καταγραφής και αποτύπωσης των κενών,
*        αποφασίζονται μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ακόμα και αναπληρωτών σύμφωνα με καταγγελίες) που κρίνονται (;;;) υπεράριθμοι και
*        υπογράφονται υπουργικές αποφάσεις που αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα (αν και το μέτρο αυτό είχε αποσυρθεί – προσωρινά όπως αποδείχθηκε – από το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο).
Σε μια χρονιά όπου για μια ακόμη φορά δεν τηρήθηκε ούτε καν αυτή η ελάχιστη δέσμευση του «1:10» - μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις - στην εκπαίδευση που περιλαμβάνεται στις επιταγές των Μνημονίων.
Αποτέλεσμα ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού αλλά και ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών που δεν φτάνουν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς.
Όσο για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ώστε και τα πραγματικά κενά να καλυφθούν και τα τεράστια κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα που βιώνουν οι συνάδελφοι, που βρίσκονται σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας», να αντιμετωπιστούν, παραμένουν γράμμα κενό περιεχομένου.
Οι εκπαιδευτικές ανάγκες δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που πρέπει να προσαρμόζονται στις επιταγές της Τρόικας.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα, όπως οφείλει, σε:
ü      Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση.
ü      Αύξηση του αριθμού των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
ü      Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων απόσπασης με βάση τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όχι τα αποτελέσματα των «λογιστικών αλχημειών».
 
ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Μάνος Ανδρουλάκης

Σωτήρης Γεωργόπουλος