22 Μαΐ 2010

Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, στα χέρια της βάσης


Την Κυριακή 30 Μάη, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα κληθεί η βάση να εκλέξει τους νέους Προέδρους των Οργανώσεων.

Χθες, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ, απο τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ.Γ.Μηναδάκη, τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Εύβοιας, κ.Στέφανο Αγιάσογλου, τον Αναπληρωτή του Οργανωτικού, κ.Κώστα Τσιμάρα και τον Τομεάρχη Εύβοιας, κ.Δημήτρη Παπαδάκη. Οι υποψηφιότητες για την Προεδρία της ΝΟΔΕ Εύβοιας έκλεισαν χθες, ενώ για τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων κλείνει σήμερα. Εν τω μεταξύ τρεις είναι οι διεκδικητές της Προεδρίας, πρόκειται για τον Βασίλη Δεμερτζή, τον κ.Καλυβίτη και τον Σπύρο Παλαιολόγο.

Στην Εύβοια τα μέλη της Ν.Δ. φτάνουν τα 12.200, ενώ στη Χαλκίδα τα 3.399. Όπως τόνισαν οι ομιλητές κατά την συνέντευξη τύπου, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού πλέον τα όργανα θα εκλεγούν απευθείας απο τη βάση, όπως έγινε για πρώτη φορά με την εκλογή του Προέδρου, Αντώνη Σαμαρά. Η Νέα Δημοκρατία έχει γυρίσει σελίδα και στα πλαίσια της αυτοκάθαρσης οδεύουν προς το συνέδριο και τις εσωκομματικές αλλαγές, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό και εντός κόμματος αλλά και σε κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλωστε η τακτική του Προέδρου, Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύει, πως το έχει βάλει στόχο να κόψει τη ΝΔ απο το "αμαρτωλό" της παρελθόν..... "Η φωνή της βάσης θα μπορεί να ακούγεται στα εσωκομματικά όργανα και θα δημιουργθούν εκείνες οι πολιτικές, που θα βγάλουν τη χώρα απο το αδιέξοδο, στο οποίο την έχει φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ" τόνισε ο κ.Αγιάσογλου.

Εν τω μεταξύ λόγω οικονομικής κρίσης, η συμμετοχή στις εκλογές απο 5 ευρώ έπεσε στα 2 ευρώ...

"Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα τιμήσει τις εκλογές με μαζική προσέλευση και θα εκλέξει τους καλύτερους μεταξύ αξίων" δήλωσε ο κ.Τσιμάρας, τονίζοντας πως "η ΝΔ είναι η καλύτερη λύση για να βγούμε απο το τούνελ και όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς, ψηλά το κεφάλι...".

Απο την πλευρά του ο κ.Παπαδάκης επισήμανε πως σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο που ζούμε, πρέπει να αποκτήσουμε οράματα και τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να κάνει πράξη ό,τι έχει πει ως σήμερα....

ΠΗΓΗ: www.eviaportal.gr