25 Απρ 2009

Άρχισαν τα όργανα για το ΠΑΣΟΚ!!!

Η αμαρτωλή σύμβαση για το C4I και το e-mail που «δείχνει» τον Γ. Παπαντωνίου‏.

Νέο στοιχείο-φωτιά αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News για την υπόθεση του C4I. Συγκεκριμένα, δημοσιεύει ένα e-mail του κ. Γιώργου Τρεπεκλή, εκπροσώπου της SAIC, προς τον Διονύση Δενδρινό της SIEMENS τον Ιανουάριο του 2003, στο οποίο αναφέρεται πως η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραπληροφορεί εσκεμμένα τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη ότι, λόγω νομικών προβλημάτων, ο διαγωνισμός θα πρέπει να ακυρωθεί.

Οι δύο κοινοπραξίες που λάμβαναν μέρος στον διαγωνισμό ανάθεσης, η SAIC SIEMENS και η TRS, είχαν καταθέσει τις προσφορές τους στις 24 Δεκεμβρίου 2002 και ήταν τόσο μεγάλη η απόκλιση μεταξύ τους (447 εκατ. ευρώ η TRS και μόλις 303 εκατ. ευρώ η SAIC) που η έκβαση φαινόταν βέβαιη. Η καθυστέρηση της επικύρωσής της, όμως, είχε ως αποτέλεσμα το e-mail… ανησυχίας του εκπροσώπου της SAIC προς τον, κατηγορούμενο σήμερα, ισχυρό άνδρα της SIEMENS, κ. Δενδρινό.

Η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν η ανάθεση στην SAIC SIEMENS του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων, που κατέληξε σε διαμάχη της κοινοπραξίας με το Δημόσιο. Το e-mail αποτελεί στοιχείο του ελέγχου που διενήργησε η δικηγορική εταιρία Debevoise&Plimpton στην μητρική SIEMENS. Δίνει νέα τροπή στην υπόθεση και δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα όσον αφορά στο ρόλο του τότε Υπουργού Αμύνης, κ. Γιάννου Παπαντωνίου, που όπως αναφέρεται ενεργούσε προς όφελος της TRS, αλλά και το πώς τελικά η SAIC SIEMENS κέρδισε τον διαγωνισμό.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ zougla.gr