16 Οκτ 2009

Επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν εργαζόμενους που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός από αυτούς.

Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο, στην είσοδο του υπουργείου, δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το υπουργείο Εργασίας προς τη Βουλή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Θέλουμε να υπάρχει κλίμα ειρήνης, ηρεμίας, διαλόγου και διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ηγεσίες των υπουργείων και τους εργαζόμενους. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτές τις καταστάσεις ανομίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής. «Ο ρόλος της Αστυνομίας, με πολλή μετριοπάθεια, θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της νομιμότητας», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Ζώνης με προϋπόθεση από 0-100 ένσημα το πρώτο 6μηνο του 2009 και επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκάματού τους σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις το οποίο να τους καταβάλλεται μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους.

Επίσης, διεκδικούν ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, άμεση συνταξιοδότηση των εργαζόμενων πάνω από 55 ετών μέσω ΛΑΕΚ, πάγωμα των δόσεων όλων των δανείων, καθώς επίσης την άμεση αναβάθμιση της υποδομής της Ζώνης και να κατασκευάζονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας στη Ζώνη.


ΠΗΓΗ: antinews