26 Νοε 2009

Και ξαφνικά τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι!

Τι έκανε λέει; Πώς; Σε ποιους; Ποιος ουρανός; Μα φυσικά ο “πράσινος ουρανός”! Αυτός ήρθε σφοντύλι στους πράσινους οπαδούς. Έχουν ήδη αρχίσει να παραμιλάνε από το σφοντύλι που τους έπεσε κατακέφαλα. Πενήντα ημέρες στην εξουσία, δηλαδή το ήμισυ των εκατό ημερών του πράσινου στοιχήματος, και το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο από τις αλλοπρόσαλλες και ανάλγητες αποφάσεις της δήθεν σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Ώωωχ, σύντροφοι, τι σας έμελε να πάθετε, και μαζί μ’ εσάς ολόκληρη η Ελλάς!

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν, ενώ ψήφισαν οι δύστυχοι για πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, τους προέκυψε ως πρωθυπουργεύων ένας αντιπαθέστατος υπέρβαρος με βεβαρυμμένο πολιτικό ιστορικό και επικίνδυνες παρορμητικές εκρήξεις. Μιλάμε για μεγάααλο σφοντύλι! Άφαντος ο Γιώργος στις περιοδείες του ανά τας ηπείρους για να “επιλύσει” με πράσινο τρόπο τα προβλήματα του πλανήτη! Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βλέπετε, δε μπορεί ν’ αφήσει το διεθνές τσουρουφλισμένο δάσος για χάρη του ελληνικού καρβουνιασμένου δέντρου. Άααλλες είναι οι προτεραιότητες του άφαντου πρωθυπουργού! Ευτυχώς, λοιπόν, που βρέθηκε ο Πάγκαλος για να τον ξελασπώσει. Όποιον άλλο κι αν έβαζε, ο Θόδωρος θα του έψελνε τον εξάψαλμο. Εδώ που τα λέμε, σύντροφοι, πόσοι άραγε από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ θα το ψήφιζαν αν γνώριζαν εξ αρχής ότι θα έτρωγαν στη μάπα τον αιμοβόρο (STAGE…) Πάγκαλο ως πρωθυπουργεύοντα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης; Κάτι μου λέει πως θα ήταν αρκετά λιγότεροι.

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν άκουσαν ότι μετά από τις χιλιάδες ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, τους προέκυπταν, κατά “σύμπτωση” φυσικά, κουμπάροι και κολλητοί. Μιλάμε για την υπαρκτή σοσιαλιστική αξιοκρατία, κάτι σαν τον καταρρεύσαντα Υπαρκτό Σοσιαλισμό.

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν άκουσαν το Γιώργο Παπανδρέου να λέει σε μελοδραματικό τόνο ότι λεφτά δεν υπάρχουν, ενώ προεκλογικά ο ίδιος τους νανούριζε μ’ εκείνο το ιστορικό πλέον παραμύθι ότι “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”!

Tους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, και πάγωσαν όλοι, όταν άκουσαν ότι παγώνουν οι συντάξεις εκείνων που έχουν μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2000€, ενώ και σ’ αυτούς ο ΓΑΠ είχε υποσχεθεί αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν συνειδητοποίησαν ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου περί διαφορετικού μοντέλου στήριξης της οικονομίας μέσω παροχών για τόνωση της αγοράς ήταν αέρας κοπανιστός, αφού η ΠΑΣΟκική κυβέρνηση προχωράει στ’ αχνάρια της προηγούμενης, με τις καθιερωμένες αυξήσεις φόρων. Με φιλοδωρήματα στους πενόμενους δεν αναθερμαίνεται η αγορά...

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν άκουσαν ότι θα τιμωρηθούν με αυξημένα τέλη κυκλοφορίας όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν με άλλα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Οι δικαιολογίες ότι τα περνούν από ΚΤΕΟ και έχουν κάρτα ελέγχου καυσαερίων δε φτουράνε για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που εκδικείται το φτωχό χωρίς να του δίνει κίνητρο απόσυρσης.

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν άκουσαν ότι παγώνουν για έξι μήνες οι ταχτοποιήσεις των ημιυπαίθριων, ενώ το ΣτΕ αποφάσισε ότι δε μπορούν ποτέ να μονιμοποιηθούν! Έτσι όσοι επρόκειτο να αγοράσουν ακίνητο, για να γλιτώσουν την επαπειλούμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών από 01/01/2010, έχουν Μπιρμπιλιάσει, αφού δεν υπάρχει ακίνητο χωρίς ημιυπαίθριους, για τους οποίους όμως δεν πάγωσε ο φόρος μεταβίβασης! Δηλαδή καλούνται να πληρώσουν φόρο για κάτι παράνομο και εν δυνάμει κατεδαφιστέο!

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι και οργίζονται σφόδρα όταν άκουσαν ξανά ότι το ασφαλιστικό καταρρέει κι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να συγχωνευτούν τώρα σε τρία ή τέσσερα! Θυμήθηκαν πώς ο Πρόεδρος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ωρύονταν μέσα στη Βουλή εναντίον της προηγούμενης Κυβέρνησης που τα μείωσε από 133 σε 13, ενώ οι ασφαλισμένοι είχαν βγει μαζικά στους δρόμους για να εμποδίσουν τις ενοποιήσεις το Μάρτιο του 2008. Ήταν τότε που το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή για «αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων»!

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν άκουσαν για διπλασιασμό έως και δεκαπλασιασμό του ΕΤΑΚ, ενώ όταν τον είχε επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ακούσει τα εξ αμάξης από το ΠΑΣΟΚ, και προεκλογικά έδιναν υποσχέσεις ότι θα τον καταργήσουν.

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, και το φυσάνε και δεν κρυώνει οι παθιασμένοι πράσινοι οπαδοί όταν άκουσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε για Επίτροπο στην ΕΕ τη Μαρία Δαμανάκη, η οποία πρωτοστάτησε ως βουλευτής του Συνασπισμού και στη συνέχεια ως Πρόεδρός του στην παραπομπή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή, τα ορντέβρ που λένε, ενώ χάρη συντομίας δεν ανέφερα όλα τα ορεκτικά.

Κρατηθείτε σύντροφοι, προσδεθείτε σφίγγοντας καλά τα ζωνάρια σας, διότι τα καλύτερα πράσινα άλογα έπονται και ήδη καλπάζουν κατ’ επάνω μας! ΒΟΗΘΕΙΑααα!


Το ΠΑΣΟΚ ειν’ εδώ,
Αναξιόπιστο και σχιζοφρενικό,
Με σύγχυση και λίγο σοσιαλισμό,
Μαζί με μπόλικο φιλελευθερισμό!
Για να μας φέρει τον ουρανό σφοντύλι,
Και να θρηνούν οχτροί και φίλοι…

Και εις έτι πολλά, αμήν.
Ζωή σ' εμάς βρε!
Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε, και μ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, αλληλούια!

ΠΗΓΗ: Μαρία Σεφέρου