3 Σεπ 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Οι εργαζόμενοι στο «μάτι του κυκλώνα»…


 03 - 09 - 2012
Αναστολή χορήγησης φαρμάκων και παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1ης Σεπτεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι στο «μάτι του κυκλώνα»…

Ανέστειλαν από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου τη συνεργασία τους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι συμβεβλημένοι γιατροί.
Αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι εκτός από τα φάρμακα, αφού και οι φαρμακοποιοί βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις, να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις ιατρικές επισκέψεις.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συγκρότηση του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, χωρίς σωστό σχεδιασμό και κυρίως με ελλιπέστατη χρηματοδότηση.
Ο προϋπολογισμός του, σημειώνεται, ξεκίνησε με έλλειμμα 683 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ήδη για τους πρώτους 8 μήνες του 2012 «μαύρη τρύπα» 1,5 δισ. ευρώ με προοπτική αυτό το ποσό να γίνει 2 δισ. μέχρι τέλους του έτους.
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. για το 2012 καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.


Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσουν άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αποτελούν το «σάκο του μποξ» στη διένεξη μεταξύ διοίκησης του  ΕΟΠΥΥ - γιατρών και φαρμακοποιών, αφού και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι και κάθε μήνα καταβάλλουν το 1% των αποδοχών τους για την υγειονομική τους περίθαλψη.
Ζητάμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους ειδικά σ’ αυτή την περίοδο των οικονομικών δυσκολιών.
Όχι στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Χαράλαμπος Κόκκινος

Μάνος Ανδρουλάκης