24 Μαρ 2009

<<Καθυστέρηση καταβολής Β΄Εξαμήνου 2005 από το Δήμο Χαλκιδέων>>

Χαλκίδα 12 / 12 /2005
Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Ν. Ευβοίας εκφράζει την αγανάκτησή της για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της καταβολής της δόσης του β΄ εξαμήνου του 2005 από το Δήμο Χαλκιδέων προς τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ενώ όλοι οι Δήμοι στην Εύβοια έχουν μοιράσει τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, ο Δήμος Χαλκιδέων <<παρακρατεί>> (καθυστερεί) την επιχορήγηση για δικούς του λόγους.
Θα περιμέναμε από δήμαρχο εκπ/κό περισσότερη ευαισθησία και φροντίδα για την άμεση απόδοση των πιστώσεων προς τα σχολεία και όχι να <<παρακρατεί>> (καθυστερεί) αυτές προκειμένου να καλύψει το πρόβλημα ρευστότητας και τους πιστωτές του Δήμου στην αγορά της Χαλκίδας.
Η δικαιολογία ότι συνεχίζεται η ίδια τακτική της καθυστέρησης της καταβολής από την παρούσα Δημοτική Αρχή όπως και από τις προηγούμενες, είναι τουλάχιστον ατυχής.
Καλούμε το Δήμαρχο να μεριμνήσει ώστε να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές μέσα στο Δεκέμβρη του 2005.
Να αφήσουν τα λογιστικά τερτίπια οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής που μοιράζουν τα χρήματα το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και τα εισπράττουν τα σχολεία το επόμενο έτος !!!
Η κοροϊδία τέλος!