25 Μαρ 2009

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης … τον πρώτο χρόνο χαίρεται»

ΔΑΚΕ Π.Ε Χαλκίδας
Χαλκίδα 21/12/ 2005

ΠΡΟΣ: Tο Γραφείο Τύπου
του Δήμου Χαλκιδέων

ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης … τον πρώτο χρόνο χαίρεται»

Σε συνέχεια επί του θέματος της καθυστέρησης της καταβολής των χρημάτων στα σχολεία της Χαλκίδας και σε απάντηση του με χωρίς ημερομηνία !!!(μωρέ μπράβο πρεμούρα!) εγγράφου σας, το οποίο απευθύνετε προς εμάς, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
1. Το περιεχόμενο και το ύφος του εγγράφου χαρακτηρίζουν τόσο το συντάκτη όσο και αυτόν που εκπροσωπούν.
2. Εμείς ως ΔΑΚΕ Π.Ε. στις 12/12/2005, έχοντας διαπιστώσει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Δήμου Χαλκιδέων να καταβάλει την δόση του β΄ εξαμήνου του 2005, ζητήσαμε από το Δήμαρχο Αναγνωστάκη Δημήτριο να παρέμβει προσωπικά και να μοιραστούν έγκαιρα τα χρήματα στα σχολεία. Είχαμε αντιληφθεί κωλυσιεργίες και προσπάθεια καθυστέρησης ώστε να μη γίνει η καταβολή των χρημάτων μέσα στο 2005.
3. Μετά από «πιέσεις» που ασκήθηκαν έγινε πράγματι το μοίρασμα των πιστώσεων από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.Στη συνέχεια 13/12/2005 το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χαλκιδέων, σε δελτίο τύπου που το περιεχόμενό του προκαλούσε την κοινή λογική μεταξύ άλλων ανέφερε επί λέξει ότι : «…Οι σχολικές μονάδες μέσα στο 2005 θα έχουν εισπράξει μια επιπλέον επιχορήγηση, η οποία καλύφτηκε αποκλειστικά από το Ταμείο του Δήμου Χαλκιδέων ». Αυτό καταγγείλαμε ότι είναι ψέμα !!! αφού όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για χρήματα του ΥΠΕΣΔΑ που απλά μοιράζει ο Δήμος στα σχολεία.
4. Ισχυρίζεστε στο νέο έγγραφό σας ότι δώσατε λύση καταβάλλοντας τη δόση που καθυστερούσαν και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές οι οποίες « δημιούργησαν, διαχειρίστηκαν και τελικά δεν έλυσαν το πρόβλημα» και το λύσατε εσείς ;; Πότε όμως; Μήπως μόλις αναλάβατε;; Φροντίσατε ως δάσκαλοι (Αναγνωστάκης δήμαρχος, Πετράκης πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, Γιαμά αντιδήμαρχος) όταν με την ανάληψη των καθηκόντων διαπιστώσατε ότι τα χρήματα μιας δόσης για τα σχολεία κατακρατούνται αδικαιολόγητα και με λογιστικά τερτίπια μεταφέρονται στο επόμενο οικονομικό έτος, να τεθεί τέλος σ’ αυτό; Γιατί δεν αποκαταστήσατε την αδικία και δεν αποδώσατε αμέσως τα χρήματα; Εσείς κάνατε το ακριβώς αντίθετο, αυτό δηλαδή που τώρα προσπαθείτε να καταλογίσετε και στους άλλους. Επί τρία (3) έτη, ως Δημοτική Αρχή ενεθυλακώνατε και δεσμεύατε τα χρήματα των Σχολείων προς όφελος του Δήμου.
Τώρα κατόπιν εορτής, μόλις σας πήρανε όλοι χαμπάρι, προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και με ύφος χιλίων καρδιναλίων βγήκατε να το παίξετε και γαλαντόμοι ότι δώσατε στα σχολεία από το ταμείο του Δήμου μια δόση παραπάνω (δεκατρείς αντί δώδεκα!!) και πρέπει να σας θεωρούμε και ευεργέτες.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η λύση που δώσατε δεν έγινε από την πλευρά σας οικιοθελώς. Στη λύση αυτή συρθήκατε, μετά από το ξεμπρόστιασμα και προκειμένου να αποφύγετε την αναμενόμενη κατακραυγή του κόσμου αναγκαστήκατε να αποκαταστήσετε την αδικία που και εσείς επί τριετία επιβάλατε στα σχολεία της πόλης Χαλκίδας.
5. Κύριε Δήμαρχε γνωρίζετε ή όχι ότι ψεύδεται το γραφείο τύπου και σας εκθέτει όταν μιλάει για χορήγηση πέντε δόσεων μέσα στο 2005; Αγνοείται ότι πλέον οι χορηγούμενες δόσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων είναι εξαμηνιαίες (Α.Π.43238/01–9-2005 αποφ. ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.) και επομένως οι δόσεις είναι αυξημένες χρηματικά. Μάλλον δεν το αγνοείται και σεις τα γνωρίζατε και συμφωνήσατε να παιχτεί το «κόλπο γκρόσο» σε βάρος των σχολικών μονάδων. Δηλαδή να εκμεταλλευτείτε τη αυξημένη δόση του β΄εξαμην.2005, η πιο μεγάλη 650.000 Ευρώπουλα (άσε που τελικά μοιράσατε 580.000 Ευρώ)!!!
Ως Δημοτική Αρχή αναλογιστήκατε: Τι κάνουμε; Αφού δεν μας έχουν πάρει είδηση, την καθυστερούμε κατά τα γνωστά και την πάμε το 2006 Φλεβάρη – Μάρτη; Μέχρι τότε θα μπαλώσουμε καμιά τρύπα.
Το κόλπο όμως αποκαλύφτηκε και τώρα πάτε να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι τα παραμύθια που πάτε να φουμάρετε τον κόσμο με τα δελτία τύπου.
Και εδώ είναι που ταιριάζει το «ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί».
6. Όσο για το έργο που υπερηφανεύεστε ότι έχετε επιτελέσει στο χώρο της εκπαίδευσης την τριετία της ευθύνης σας αφήστε να το κρίνουν οι πολίτες στο τέλος της θητείας σας και όχι να περιαυτολογείτε. Προς το παρόν αγοράστε βάρκες και ομπρέλες για τους μαθητές του 9ου Δημ.Σχολείου στον Καράμπαμπα ή μάλλον προσευχηθείτε να μην βρέξει!!!
7. Όσο για το το αντιπολιτευτικό – αντικυβερνητικό μένος που σας διακατέχει δεν είναι τίποτα θα το συνηθίσετε και θα σας περάσει, έχετε υπομονή.
Εμείς ως ΔΑΚΕ παρακολουθούμε και πιέζουμε για την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Το 3,58 % του ΑΕΠ για την Παιδεία είναι αρκετά μεγαλύτερο σε απόδοση από αυτά που χορηγούσαν οι κυβερνήσεις της παράταξής σας και θα γίνει και 5%, υπομονή.
Αλήθεια εσείς 20 χρόνια πότε διαμαρτυρηθήκατε και πιέσατε; Δυστυχώς ποτέ και δυστυχώς για σας υπάρχει και μνήμη και κρίση .

Κλείνοντας σας θυμίζουμε ότι :
«Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ Π.Ε.ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ