25 Μαρ 2009

<< Το παραλήρημα της ΠΑΣΚ εξελίχθηκε σε φαντασίωση στα όρια της παράνοιας >>!!!

Θεοδουλίδης Χρήστος
Αιρετός
Π.Υ.Σ.Π.Ε. Εύβοιας Χαλκίδα 9/11/2008

Προς : Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΑΣΚ και ο λασπολόγος – καταγγελιολόγος, συνεχίζουν το ψέμα και την παραπλάνηση των συναδέλφων !!! Το παραλήρημα τους, εξελίχθηκε σε φαντασίωση στα όρια της <<παράνοιας>>!!! Με νέα ανακοίνωσή τους με κατηγορούν τώρα ότι έπρεπε να κριθώ υπεράριθμος !!!
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όταν ένας εκπαιδευτικός κριθεί υπεράριθμος στο σχολείο που έχει οργανική θέση (συνεξετάζεται με άλλους εκπαιδευτικούς) τοποθετείται σε άλλο σχολείο, δηλαδή σε άλλη οργανική ή λειτουργική θέση (Π.Δ 50/1996, άρθρο 31, Κρίση και τοποθέτηση υπεράριθμων). Επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν καλύπτω λειτουργική θέση !!!
Τώρα, για το δεύτερο σκέλος της καταγγελίας:
Αν κάλυπτα εγώ (12 ώρες) και η Διευθύντρια του σχολείου (12 ώρες) μία τάξη, ποιος έπρεπε να καλύψει τις 12 ώρες υπερωρίες του 25ου Δ.Σ. ( που ήδη αυτή τη στιγμή τις καλύπτει η Διευθύντρια) και τις άλλες υπερωρίες του 19ου Δ.Σ.;;; Μα φυσικά οι συνάδελφοι των σχολείων αυτών!!!
Έτσι λοιπόν, με τη δεύτερη αυτή ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΑΣΚ και του γνωστού λασπολόγου – καταγγελιολόγου, αποδεικνύεται περίτρανα ότι έχουν παντελή άγνοια νόμων και διαδικασιών, γι’ αυτό συνεχώς <<βλέπουν>> μπροστά τους παρανομίες!!! Επίσης αυτοί <<συνδικαλισταράδες της συμφοράς>> αγνοούν και την παρακάτω ανακοίνωση-κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που εστάλη πριν από λίγες μέρες στους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. όλης της χώρας και είναι πάγιο αίτημα όλων των συναδέλφων!!!
Αυτοακυρώνονται. Αυτοαναιρούνται. Αυτοδιαψεύδονται!
Απόσπασμα από την ανακοίνωση-κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. αρ. πρωτ.: 1470/29-10-2008
• Καλεί όλους τους συναδέλφους, εφόσον συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, να μην αναλαμβάνουν καμιά υποχρεωτική υπερωρία, ιδιαίτερα για μαθήματα ειδικοτήτων, τη στιγμή, μάλιστα, που χιλιάδες συνάδελφοί μας παραμένουν αδιόριστοι.
• Κηρύσσει συνεχείς στάσεις εργασίας μέχρι το τέλος της χρονιάς για τη συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων που αρνούνται τις υποχρεωτικές υπερωρίες.

Στη διάθεσή σας,
με εκτίμηση

Θεοδουλίδης Χρήστος


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΛΟΥΖΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ (ΠΑΣΚ) ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (Δεύτερη!!)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ (Νέα) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ <<Νέα εκδοχή - νέο σενάριο :-) >> ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!!



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Π.Α.Σ.Κ.

Ομολογία ενοχής!!

Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών, ο αιρετός της ΔΑΚΕ στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Χρήστος Θεοδουλίδης (αυτός δηλαδή που έπρεπε να περιφρουρεί τις διαδικασίες!!) παραδέχεται μεν ότι αποσπάστηκε για δύο χρονιές χωρίς μόρια (όπως όλοι οι άλλοι),αλλά δήθεν για να πάει στο 19ο Χαλκίδας και να απαλλάξει τους δασκάλους από τις υπερωρίες!!. Το μόνο που δε μας πρότεινε είναι να του στήσουμε και άγαλμα που θα συμβολίζει την αυτοθυσία…
Ενημερώνουμε λοιπόν τον αιρετό της ΔΑΚΕ για τη διαδικασία, που παριστάνει πως αγνοεί, ενώ την γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί: Αν σε κάποιο σχολείο περισσεύει εκπαιδευτικός, κρίνεται υπεράριθμος, και με διαφανείς διαδικασίες λύνεται το ζήτημα. Αυτή η τακτική ακολουθείται για όλους τους άλλους πλην Θεοδουλίδη, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν εξυπηρετεί τις στοχεύσεις του.
Δε μας λέει επίσης γιατί άραγε περισσεύει από το συγκεκριμένο σχολείο ο ίδιος, όταν είναι φανερό πως το ωράριο της Διευθύντριας του σχολείου (12 ώρες) μαζί με το δικό του (12 ώρες) καλύπτουν ακριβώς μια τάξη. Είναι προφανές ότι ευρισκόμενος σε αμηχανία από την αποκάλυψη της παρανομίας, νομίζει ότι μπορεί να πείσει έστω και έναν με τα ασυνάρτητα «δήθεν» επιχειρήματα που επικαλείται.
Αντί λοιπόν να μας «μαλώνει» για τις συνεχείς καταγγελίες καλό θα είναι να πάψει να παρανομεί και να φέρεται αλαζονικά και αυτάρεσκα, με λογικές περασμένων δεκαετιών. Ρόλος του αιρετού είναι να φροντίζει την τήρηση της νομιμότητας και όχι να γίνεται μέρος του προβλήματος ο ίδιος.
Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα εκεί που θέλουν οι εκπαιδευτικοί από αυτούς που τους εκπροσωπούν. Την «σιωπή των αμνών» να την αναζητήσει αλλού.

Από την ΠΑΣΚ