16 Οκτ 2009

ΠΑΣΟΚ: Μάγκες, σόρυ δεν βγαίνουμε θα σας βάλουμε (έμμεσους) φόρους. Και τα όρια συνταξιοδότησης θα σας αυξήσουμε. Σόρυ, εε....

Όπως ξέρουμε όλοι θαύματα δεν γίνονται. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο θέλουν να μάς τα παρουσιάζουν. Όταν ένα κράτος (μια οικογένεια, μια εταιρεία κλπ) μπαίνει μέσα υπάρχουν δύο τρόποι για να μην φαλιρίσει. Να μαζέψει λεφτά από κάπου (θα μπούνε νέοι φόροι) και να περικόψει δαπάνες...
Επίσης όταν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν βγαίνουν και εκεί θα πάρεις δύσκολα μέτρα (πχ θα αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών)...
Αυτά ακριβώς θα κάνει και το ΠΑΣΟΚ....


Διαβάζουμε στο in.gr..
Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού, είναι το συμπέρασμα που επιβεβαίωσε -αφού το κατήγγειλε επανειλημμένως και ως Αντιπολίτευση- το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά και τη μελέτη των στοιχείων.
Το έλλειμμα για το 2008, το οποίο αναθεωρείται, θα ξεπεράσει το 6% του ΑΕΠ εκτιμούν, ενώ με βάση την επίσημη εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος το έλλειμμα φέτος ενδεχομένως να ξεπεράσει και το 12% του ΑΕΠ.

Με τα δεδομένα αυτά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί καταρχάς να προσφύγει άμεσα σε νέο δανεισμό έως το τέλος του έτους.

Επίσης, εν όψει και της συνάντησης με τη Κομισιόν την προσεχή Δευτέρα, ο βασικός στόχος που θέτει η κυβέρνηση είναι το έλλειμμα του 2010 να περιοριστεί σε μονοψήφιο αριθμό, φιλοδοξία που απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων που θα αποφέρουν 10 δισ. ευρώ (ήτοι 4% του ΑΕΠ) προκειμένου αφ' ενός να μειωθεί το έλλειμμα και αφ' ετέρου να υποστηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του οικονομικού επιτελείου το πακέτο μέτρων δεν θα έχει έκτακτο χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σχεδόν εξίσου για την αύξηση των εσόδων και τον περιορισμό των δαπανών.

Στα έσοδα θα υπάρξει ενιαία φορολογική κλίμακα όπου θα ενταχθούν και τα μερίσματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αυξήσεις στην έμμεση φορολογία.

Αυτό πάντως που αποκλείστηκε κατηγορηματικά είναι η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Στο μέτωπο των διαρθρωτικών μέτρων αποφασίστηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ώστε να εξισωθούν με αυτά των ανδρών στο Δημόσιο.

Στις άμεσες προτεραιότητες εξάλλου παραμένουν και οι παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, χωρίς όμως να έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το περιεχόμενο των κατευθύνσεων που θα ακολουθηθούν και κατ' επέκταση των αποφάσεων που τελικώς θα ληφθούν.....

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1064302&lngDtrID=251

ΠΗΓΗ: wolf