16 Οκτ 2009

Σοσιαλιστικό ξύλο από υπαλλήλους του υπουργείου προστασίας του πολίτη!!! Άλλαξαν τη μασέλα σε διαμαρτυρόμενο εργάτη.


Σε νοσοκομείο με σπασμένα δόντια (από κλομπ κλπ) μεταφέρθηκε εργάτης (μέλος ΔΣ σωματείου αν δεν κάνουμε λάθος) πριν από λίγο ...
Ακούγεται ότι είχε πρόβλημα περιτονίτιδας και χρειαζόταν οδοντιατρικές εργασίες...
Υπάλληλοι τού υπουργείου προστασίας τού πολίτη ανέλαβαν να επιλύσουν το (επείγον) πρόβλημα...
Σημειώνεται ότι παλιά, επί δεξιάς, οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν την κακόηχη ονομασία ΜΑΤ...


Διαβάζουμε στό in.gr
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας μεταξύ απεργών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και αστυνομίας, που έκανε χρήση δακρυγόνων.

Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει την Πειραιώς από το ύψος της Ιεράς Οδού έως την Ομόνοια και βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Περίπου στις 11:30 δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των απεργών και της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ οι απεργοί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τους υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Εργασίας δεν έκανε αποδεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι αντέδρασαν.

Οι απεργοί επιχείρησαν να αποκλείσουν το πάρκινγκ του υπουργείου, από όπου έφευγε ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μεταβεί στα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Η αστυνομία απώθησε τους απεργούς, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα και με μηχανοκίνητη πορεία έφθασαν στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Ζώνης με προϋπόθεση από μηδέν έως 100 ένσημα το πρώτο 6μηνο του 2009 και επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκάματού τους σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις το οποίο να τους καταβάλλεται μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους.

Επίσης, διεκδικούν ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, άμεση συνταξιοδότηση των εργαζόμενων πάνω από 55 ετών μέσω ΛΑΕΚ, πάγωμα των δόσεων όλων των δανείων, καθώς επίσης την άμεση αναβάθμιση της υποδομής της Ζώνης και να κατασκευάζονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας στη Ζώνη.

Η κινητοποίηση στην Πειραιώς, καθώς και η βροχή νωρίτερα, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: wolf