6 Φεβ 2010

Mέτρα ενίσχυσης των αδυνάτων ζητά η ΝΔ - Συνάντηση με ΔΑΚΕ

Την ανάγκη άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μέτρα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Την επισήμανση αυτή ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ και υπήρξε απόλυτη συμφωνία από την πλευρά των εκπροσώπων συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα-ανάσες, μέτρα ενίσχυσης και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, γιατί ειδάλλως θα υπάρξει εκτίναξη της ανεργίας.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κώστας Πουπάκης, επεσήμανε την αναγκαιότητα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων από τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση ποιος φταίει για τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πουπάκης απάντησε ότι φταίνε η Πολιτεία και όλοι εκείνοι που, με την ανοχή τους και με την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, άφηναν απροστάτευτους τους εργαζομένους.

Ο κ. Πουπάκης είπε ακόμη ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη επιχειρηματίες κι άλλα συμφέροντα που θησαύρισαν με την ανοχή της πολιτείας.

Ο γραμματέας Συνδικαλιστικού, Γιάννης Μανώλης, δήλωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, το πάγωμα των μισθών στους χαμηλοσυνταξιούχους και οι αυξήσεις στα καύσιμα οδηγούν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες απλούς εργαζομένους.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Και προέβλεψε ότι πολύ σύντομα εκείνοι οι οποίοι πληρώνουν πάντα θα κληθούν να ξαναπληρώσουν.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ευθύνες στην πολιτική Αλογοσκούφη, ο κ. Μανώλης απάντησε ότι «ευθύνες υπάρχουν διαχρονικές και για πολλούς, γιατί οι πολιτικές που ασκήθηκαν για πολλά χρόνια οδήγησαν στο μεγάλο χρέος που αντιμετωπίζουμε, το οποίο όμως επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα με γκάφες της σημερινής κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, Ηλίας Ηλιόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «μία πολιτική που δεν αναδεικνύει αίτια, που δεν αναδεικνύει υπευθύνους για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει η χώρα και εκδηλώνεται με την εφαρμογή μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα που δεν οδηγούν πουθενά, είναι μία πολιτική με την οποία εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε».

ΠΗΓΗ: zougla.gr