14 Ιαν 2010

Σαμαράς: Αυτοδιαψεύδεται καθημερινά η κυβέρνηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς άσκησε κριτική στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. «Το πρόβλημα δεν είναι οι πρώτες 100 μέρες που χάθηκαν αλλά οι μέρες που έρχονται», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο ελληνικός λαός θυμάται τι ακριβώς υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά και «δεν χρειάζεται να δείξουμε πόσο γρήγορα διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις τους». Συμπλήρωσε ότι «φροντίζει και αυτοδιαψεύδεται καθημερινά η ίδια η κυβέρνηση», η οποία, είπε, δεν είχε το παραμικρό σχέδιο. «Το αποδεικνύουν καθημερινά οι υπουργοί του που αλληλοδιαψεύδονται και όταν νομίζουν ότι συμφωνούν μεταξύ τους, τότε ακυρώνονται από τον ίδιο τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο», συνέχισε. Επίσης ανέφερε ότι «είναι δύσκολο να κάνεις αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που αντιπολιτεύεται τόσο θεαματικά τον ίδιο τον εαυτό της και δείχνει τέτοια ανεξάντλητη εφευρετικότητα να αυτοαναιρείται κάθε μέρα αποσύροντας το πρωί τροπολογίες που υποβάλλει το βράδυ, όπως έγινε σήμερα με το απίστευτο φιάσκο της τροπολογίας για τις γονικές παροχές».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι στο ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκαν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τώρα ετοιμάζουν δραστικές περικοπές με τη φορολόγηση των επιδομάτων τους, ότι υποσχέθηκαν να μην αυξήσουν τους φόρους και ήδη εξαγγέλλουν φοροεπιδρομή, ότι υποσχέθηκαν να νοικοκυρέψουν τη δημόσια διοίκηση και ακόμα δεν έχουν τελειώσει με τους διορισμούς γενικών γραμματέων και με αρμοδιότητες υφυπουργών και ότι κινδυνεύει η Ελλάδα να χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ΕΣΠΑ που έχουν μείνει στη μέση και δεν μπορούν να εισπραχθούν.

Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να μειώσει τα δημόσια ελλείμματα και «έχουν χάσει τον έλεγχο ενώ μέχρι τώρα φόρτωναν στη διακυβέρνηση της ΝΔ τη δική τους ανικανότητα».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση δανείζεται με διπλάσια βραχυπρόθεσμα επιτόκια απ' ότι δανειζόταν πριν λίγους μήνες η ΝΔ και πως το πρόβλημα δεν είναι οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που διαψεύστηκαν. «Είναι η ακυβερνησία που εγκαθιδρύθηκε» συνέχισε, επισημαίνοντας πως όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ θυμίζει το χειρότερο παλιό εαυτό του. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία αναγέννησης και ανασυγκρότησης και «το πρόβλημά μας δεν είναι απλά να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές αλλά να δώσουμε από τώρα ελπίδα, κατεύθυνση και προοπτική σε μια χώρα που διαπιστώνει όλο και περισσότερο ότι γίνεται ακυβέρνητη Πολιτεία».

«Το πρόβλημά μας δεν είναι να αποτύχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτό το καταφέρνει από μόνη της. Το πρόβλημά μας είναι να στηρίξουμε την Ελλάδα, την οικονομία της, την κοινωνική συνοχή της, την ασφάλειά της, το ηθικό των καθημερινών ανθρώπων και στην πορεία αυτή θέλουμε μαζί μας όλους τους Έλληνες», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: parapolitika