2 Σεπ 2009

Να παραιτηθεί ο Καραμανλής για τις πυρκαγιές στην Β. Καλιφόρνια και Πορτογαλία!!! (Οικονομέας που σας αξίζει...)


Βόρεια Καλιφόρνια. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχοντας κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και βλάστησης, ενώ κινδυνεύουν πάνω από 10.000 σπίτια με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα εγκαταλείψουν οι κάτοικοί τους. Δύο πυροσβέστες έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πασχίζουν να κρατήσουν τη φωτιά στο όρος Γουίλσον, για να μην πλησιάσει και απειλήσει ακόμη και την πόλη του Λος Άντζελες.

Ο κυβερνήτης κος. Schwarzenegger δήλωσε πως «η φωτιά είναι εκτός ελέγχου» και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις εντολές για εκκένωση.

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής, λένε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον μία βδομάδα για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και της υφής της βλάστησης που συνεχώς την ανατροφοδοτούν.

Ο διοικητής αντιμετώπισης περιστατικών στα δάση των ΗΠΑ κος. Dietrich ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η φωτιά μπορεί ουσιαστικά να αναζωπυρώνεται και να εξαπλώνεται ανά πάσα στιγμή, διότι έχει τα δικά της μυαλά».

Όλα αυτά συμβαίνουν στις τριτοκοσμικές ΗΠΑ και δεν έχει βγει κανένα κανάλι, ή δημοσιογράφος να ζητήσουν την κεφαλή του Κου Schwarzenegger, ή ακόμη και αυτού του Κου Obama επί πίνακι. Αντιθέτως, αντιμετωπίζουν και αυτή την πυρκαγιά ως ένα φαινόμενο φυσικής καταστροφής, η τιθάσευση του οποίου, ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Τώρα τους στέλνεις, ή δεν τους στέλνεις τους αγγέλους της ελληνικής τηλεόρασης να τους τιμωρήσουν με τη ρομφαία τους. Διότι, εδώ, ως γνωστόν, ακόμη και για το σκώρο που μας τρώει τα μάλλινα στη ντουλάπα μας, ο κος. Καραμανλής είναι που φταίει και καταγγέλλεται δημοσίως γι’ αυτό, με ζητούμενο πάντα την παραίτηση της κυβέρνησής του.

ΠΗΓΗ: POLEATICS (προφέρεται "πολίτικς")