11 Σεπ 2009

Γιώργος ο ...φιλοαμερικανός. Το αίμα νερό δεν γίνεται.!

Τον ξεσκέπασαν για τα καλά ο Κωστής Χατζηδάκης και ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τον Παπανδρέου.
Τον κάλεσαν σήμερα να επανορθώσει για αυτά που είπε στην Αλεξανδρούπολη και κανείς δεν πήρε χαμπάρι, δηλαδή για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Στο επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του λέει ότι η διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού εξυπηρετεί μόνο τα Ρωσικά συμφέροντα!
Ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "...Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται ύστερα από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού..."
Σε ανακοίνωση του ο κ.Χατζηδάκης τονίζει:
"...Έκπληξη προκαλεί η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ότι η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο της Ρωσικής πλευράς. Καθώς επίσης και η προσθήκη του, σύμφωνα με την οποία ...αφήνει να εννοηθεί, ότι μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους επαναδιαπραγμάτευση για το θέμα. Είναι ανεπίτρεπτο ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί την εξουσία να θέτει εν αμφιβόλω ένα τόσο μεγάλης σημασίας εθνικό έργο. Οι πολίτες απαιτούν από όλους τους πολιτικούς καθαρές και υπεύθυνες θέσεις. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανασκευάσει τη δήλωση του αρχηγού του γι' αυτό το θέμα. Αλλιώς δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά".

Δίνει λοιπόν κατευθείαν φιλοαμερικανική θέση και καλά θα κάνουν να το βλέπουν αυτό στην κυβέρνηση αλλά και οι πρέσβεις των ανατολικών κρατών.
Κλιμακώνει λοιπόν την επίθεση της στο ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος για τις εκλογές Γιώργος Κουμουτσάκος καλεί και πάλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε τρία μείζονος σημασίας ζητήματα-προκλήσεις για την ίδια την αξιοπιστία του:
Το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Το στρατηγικής σημασίας έργο το αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.
Τις αντικρουόμενες και ανειλικρινείς τοποθετήσεις του Γραμματέα του.
Πολλές ώρες μετά, και το ΠΑΣΟΚ μένει αμήχανο. Ένοχα σιωπηλό. Μένει έκθετο.!

ΠΗΓΗ: gianniotis