2 Σεπ 2009

Eνας εκπαιδευτικός για δύο μαθητές!


Δύο προς έναν είναι η αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, δήλωσε σήμερα ο υφ. Παιδείας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος , κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο. Ο κ. υφυπουργός επισκέφθηκε τα ΠΕΚ της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διεξαγωγή του προγράμματος της εισαγωγικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τις αποθήκες του ΟΕΔΒ στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών του ΥΠΕΠΘ για έγκαιρη παραλαβή των σχολικών εγχειριδίων. Τέλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου όπου και παραχώρησε συνέντευξη.


Ο Υφυπουργός κ. Λυκουρέντζος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Την περίοδο αυτή, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με ιδανικές συνθήκες για τις μαθήτριες και τους μαθητές σε κάθε περιοχή της πατρίδας μας, τόσο με την έγκαιρη παράδοση των σχολικών εγχειριδίων, όσο και με την τοποθέτηση των απαραίτητων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας διότι με συλλογική δράση και υπευθυνότητα τα στελέχη του Υπουργείου μας αλλά και των οργανισμών, όπως ο ΟΕΔΒ και ο ΟΣΚ, υπερνίκησαν τις όποιες καθυστερήσεις και ανταποκρίνονται με επιτυχία στις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία του συνόλου της επικράτειας. Με αφορμή τη σημερινή μου επίσκεψη εδώ στο ακριτικό νησί της Ρόδου, ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Αγαθονήσι έχουν ήδη τοποθετηθεί 2 δάσκαλοι για τους 6 μαθητές του νησιού, και αντίστοιχα 3 δάσκαλοι για τους 17 μαθητές στη Χάλκη, 7 δάσκαλοι για τους 48 μαθητές στους Λειψούς και επίσης έχει ήδη διοριστεί δάσκαλος για τους 3 μαθητές στη νήσο των Αρκεών. Επιπροσθέτως, στο Αγαθονήσι έχουμε αποστείλει 6 καθηγητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τους 5 μαθητές και στο Καστελόριζο έχουμε τοποθετήσει 15 καθηγητές για τους 11 μαθητές του νησιού. Στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδος μας η αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών είναι σε πολλές περιπτώσεις 2 προς 1.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου θα αποκτήσουν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και θα έχουν τη δυνατότητα με τη χρήση των νέων τεχνολογιών να διευρύνουν την πρόσβαση τους στη νέα γνώση. Μία ακόμη δέσμευση του πρωθυπουργού γίνεται πράξη, μία ακόμη καινοτομία της κυβέρνησης Καραμανλή αναβαθμίζει την ποιότητα των σπουδών στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους θα είναι ημέρα αισιοδοξίας, ελπίδων και δημιουργικής προοπτικής για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

ΠΗΓΗ: esos.gr