3 Σεπ 2009

Βουλευτικές εκλογές και διορισμοί, τοποθετήσεις, αποσπάσεις κ.λπ. εκπαιδευτικών - Τι ισχύει

Η alfavita.gr από την ώρα της ανακοίνωσης των εκλογών έχει δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα και email από εκπαιδευτικούς για τους οποίους εκκρεμεί πρόσληψη, διορισμός, τοποθέτηση, απόσπαση κ.λπ. Τα αγωνιώδη ερωτήματα επικεντρώνουν στο τι ακριβώς γίνεται κατά την προεκλογική περίοδο και αν επιτρέπεται να γίνονται προσλήψεις, διορισμοί κ.λπ.

Η alfavita.gr θυμίζει τι έγινε στις προηγούμενες εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2007: Πρώτον, υπήρξε γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία εξαιρέθηκε το Υπουργείο Παιδείας από την προβλεπόμενη από το νόμο 2190/1994 αναστολή διορισμών, προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών. Τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας την οποία μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Δεύτερον, θυμίζουμε ότι: Την 1η Σεπτεμβρίου 2007 το ΥΠΕΠΘ κάνει αποσπάσεις σε Βιβλιοθήκες και Γενικά Αρχεία του Κράτους, στις 5 Σεπτεμβρίου 2007 το ΥΠΕΠΘ ανακοινώνει μόνιμους διορισμούς πολύτεκνων εκπαιδευτικών καθώς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΠΕ16, ΤΕ01 κ.λπ.

ΠΗΓΗ: alfavita.gr