25 Μαρ 2009

<< Η σιωπή των αμνών >>

Χαλκίδα, 19/5/2006
Με αφορμή την καταγγελία της ΠΑΣΚ σχετικά με το <<αλαλούμ>> στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ευβοίας επισημαίνονται τα εξής:
Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας πιστεύει (πέρα των εργασιακών διεκδικήσεων του κλάδου) πως όταν υπάρχουν παρανομίες, παρατυπίες και κάθε είδους ατασθαλίες με δόλο από όπου και αν προέρχονται σε βάρος των εκπ/κών, πρέπει να καταγγέλλονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Από την 7η Μαρτίου 2004 μέχρι σήμερα οι εκπ/κοί της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευβοίας έχουμε γίνει θεατές σε ένα ρεσιτάλ καταγγελιών από τη πλευρά της ΠΑΣΚ Χαλκίδας προς κάθε κατεύθυνση (σχεδόν κάθε εβδομάδα) με τις περισσότερες να είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και όχι επί της ουσίας.
(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ !!!!)
Έτσι ξαφνικά η κοιμωμένη ΠΑΣΚ μετά από 20ετή υπνοβασία !!! αφυπνίστηκε εγκατέλειψε την «αβανταδόρικη αλαλία της προς την Διοίκηση» θυμήθηκε πως έχει φωνή και αποφάσισε να καταγγείλει όλα αυτά που τόσα χρόνια εθελοτυφλούσε και έκανε τάχα πως δεν τά βλεπε.
Στην τελευταία ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚ καταγγέλλει την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης για <<αλαλούμ>> και ειδικότερα ότι ανακοίνωσε οργανικά κενά, τοποθέτησε υπεράριθμους και στη συνέχεια ακύρωσε τη διαδικασία από λάθος για να ξεκινήσει από την αρχή.
Η ΔΑΚΕ έλαβε γνώση του συγκεκριμένου γεγονότος και το ότι η Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας αντελήφθη άμεσα το λάθος και με δική της πρωτοβουλία το διόρθωσε για να επαναλάβει τη διαδικασία τοποθέτησης με σκοπό να μην αδικηθεί κανείς συνάδελφος.
Ως εκ τούτου η ΔΑΚΕ έκρινε, ότι από την πλευρά της Διοίκησης ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΟΛΟΣ. Δυστυχώς η ΠΑΣΚ Χαλκίδας προσπάθησε με την ανακοίνωσή της να δημιουργήσει σύγχυση και αναστάτωση στους εκπ/κούς με υπονοούμενα χειραγωγώντας την αλήθεια. Φαίνεται, κρίνει τα πάντα με βάση τις εμπειρίες από την εποχή ΠΑΣΟΚ.

Ας θυμηθεί η ΠΑΣΚ
Tην απαράδεκτη απόλυση αναπληρωτών γυμναστών, οι οποίοι προσελήφθησαν με εντολή του Υπουργείου Παιδείας (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) από το ΠΥΣΠΕ, ορκίστηκαν, ανέλαβαν υπηρεσία στα σχολεία τους και στην συνέχεια απελύθησαν πανηγυρικά, με το αιτιολογικό ότι έγινε λάθος!!
Το πρωτοφανές και απαράδεκτο αυτό γεγονός ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ουδέποτε καταγγέλθηκε από τους όψιμους αγωνιστές.

Ας θυμηθεί η ΠΑΣΚ
1) Την καθυστέρηση και <<παρακράτηση>> των χρηματικών δόσεων που προορίζονταν για τις σχολικές μονάδες της Χαλκίδας από τη Δημοτική Αρχή, στην οποία συμμετέχουν και τρία στελέχη της ΠΑΣΚ Χαλκίδας (Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχος).
2) Το μεγάλο ψέμα της Δημοτικής Αρχής για την περιβόητη πέμπτη χρηματική δόση των σχολικών μονάδων, ότι δηλαδή εκταμιεύτηκε από τα ταμεία του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ ήταν χρήματα που δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Εδώ ταιριάζει <<γάντι>> το ’’..αφού είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα απλά ζητήματα ρουτίνας σκεφτείτε τι γίνεται με τα σοβαρά…’’
Και αυτό το απαράδεκτο γεγονός (Δεκέμβριος 2005) ουδέποτε καταγγέλθηκε από τους όψιμους αγωνιστές.
Με όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι οι άσκοπες και άστοχες καταγγελτικές ενέργειες της ΠΑΣΚ - τυφλωμένη από τα μικροπαραταξιακά και μικροκομματικά της συμφέροντα - υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα με αποτέλεσμα:
• οι απεργίες των εκπ/κών στην περιοχή Χαλκίδας να έχουν το ποσοστό του 15%.
• στους κύκλους των συναδέλφων εκπ/κών να συζητείται περιπαιχτικά το σλόγκαν: <<στις δύο καταγγελίες κερδίζεις φριτέζα, στις πέντε δώρο τηλεόραση και στις δέκα ταξίδι στην Κρήτη>>.

Η ΔΑΚΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την ουσιαστική αναβάθμιση της εκπ/σης, για την οικονομική, επιστημονική, και επαγγελματική βελτίωση των εκπαιδευτικών, για το κύρος και την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος, καταδικάζοντας φαινόμενα και συμπεριφορές που οδηγούν σε υποβάθμιση και απαξίωση του .