25 Μαρ 2009

Υπάρχουν << κουκουλοφόροι >> στο συνδικαλισμό;;;

Θεοδουλίδης Χρήστος
Αιρετός
Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Εύβοιας


Χαλκίδα 24/1/2009

Προς : Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΑΣΚ Χαλκίδας (όχι όλη) για τρίτη συνεχόμενη φορά με ένα νέο σκηνοθετικό σενάριο (3ο στη σειρά) με καταγγέλλει για την απόσπαση μου ως δήθεν παράνομη.
Αυτή τη φορά στηρίζουν την καταγγελία τους σε ένα έγγραφο του ΥΠΕΠΘ το οποίο αναφέρει :
<< ….. Δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για κατά προτεραιότητα απόσπαση αιρετού για ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας….. >>. ΥΠΕΠΘ αρ. πρωτ. 156178/Δ1/3-12-2008.
Φυσικά και δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για απόσπαση αιρετού εξ αιτίας της θέσης του για να καλύψει τις πλεονάζουσες ώρες σε ένα σχολείο. Υπάρχει όμως νομοθετική ρύθμιση για τοποθέτηση – διορισμό εκπαιδευτικού σε αυτές τις πλεονάζουσες ώρες.
Συγκεκριμένα στο νόμο 1566/1985 άρθρο 14, παρ. 16 (ΦΕΚ 167/30.9.1985 τ.Α΄) αναφέρεται:
<<…. Στις περιπτώσεις που οι προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο των διδασκόντων και οι απομένουσες ώρες δε δικαιολογούν θέση εκπαιδευτικού, ή αν δικαιολογούν, μέχρι να προσληφθεί προσωρινός αναπληρωτής και εφόσον δεν υπάρχει προσφορά προαιρετικής υπερωριακής διδασκαλίας, ο σύλλογος των διδασκόντων αναθέτει την κάλυψη των ωρών αυτών σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου…>>
Σημείωση: Φυσικά οι αποσπάσεις προηγούνται των διορισμών μονίμων ή αναπληρωτών.
Έτσι λοιπόν εγώ δεν έκανα αίτηση απόσπασης με την ένδειξη ΑΙΡΕΤΟΣ, αλλά μια απλή αίτηση σαν απλός εκπαιδευτικός με υποχρεωτικό ωράριο 12 ώρες.

Για άλλη μια φορά και τελευταία είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σεβόμενος όλους τους συναδέλφους:
 Αποσπάστηκα στο 19ο Δ. Σχ. και καλύπτω τις ανάλογες πλεονάζουσες ώρες των συναδέλφων ( με βάση το υποχρεωτικό μου ωράριο 12 ώρες ως αιρετός).
 Αυτές οι πλεονάζουσες ώρες δεν είναι κάποιο λειτουργικό κενό που το διεκδικούσε άλλος συνάδελφος !!!
 Τρεις συνεχόμενες σχολικές χρονιές γίνεται η ίδια απόσπαση και παραμονή εκλογών για τους αιρετούς ανακάλυψε η ΠΑΣΚ την <<παρανομία>>, όλοι καταλαβαίνουμε γιατί!!!

Αξιοσημείωτο όμως είναι, ότι στο έγγραφο του ΥΠΕΠΘ που απέστειλε συνοδευτικά η ΠΑΣΚ μαζί με την καταγγελία της, ο αποδέκτης του εγγράφου είναι καλυμμένος με μαύρο μαρκαδόρο ( σαν κουκούλα).
 Ποιος είναι ο αποδέκτης ;;; ο οποίος έκανε το ερώτημα στο ΥΠΕΠΘ για απόσπαση αιρετού, ενώ ήξερε σίγουρα ότι δεν υπάρχει τέτοια νομοθετική ρύθμιση;;;
 Γιατί κάποιοι τον κρύβουν;;;
 Έχει σχέση με το συνδικαλισμό και με κάποια συγκεκριμένη παράταξη;;;
 Υπάρχουν <<κουκουλοφόροι>> στο συνδικαλισμό;;;
Στη διάθεσή σας, με εκτίμηση
Θεοδουλίδης Χρήστος

Η ΤΡΙΤΗ ΑΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΚΛΟΥΖΩ (ΠΑΣΚ) ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (Τρίτη στη σειρά) ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ!!! (Ούτε ο Φώσκολος θα το σκεφτόταν).
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ. ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΟ (συνδικαλιστής???) ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: << … υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για κατά προτεραιότητα απόσπαση αιρετού για ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας… >>?? ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: << …δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για κατά προτεραιότητα απόσπαση αιρετού για ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας… >>??
ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ!!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΒΓΑΛΤΕ ΝΕΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!!
ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΛΟΥΖΩ (ΠΑΣΚ) ΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ???
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ???? ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ....... ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΝ << … υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για κατά προτεραιότητα απόσπαση αιρετού για ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας… >>??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ........... ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΚΛΟΥΖΩ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΠΑΣΚ) ΤΟΝ <<ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ>>!!!





ΑΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕ EMAIL! :-)