13 Σεπ 2009

Γ. Παπανδρέου: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις δύσκολες αποφάσεις» (Yorgo παρ' το αλλιώς, θα βρεις...!!!)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε αρχικά στους στόχους της νέας κυβέρνησης, στην οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις αλλά και το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών του κόμματος.

enimerwsi:
Μήπως σας θυμίζει κάτι το πρόγραμμα 100 ημερών...?Ο πρόεδρος της Αμερικής Ομπάμα είχε τάξει στον Αμερικάνικο λαό ότι μέσα σε 100 ημέρες θα είχε καταφέρει να φτιάξει την οικονομία αλλά και όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Η.Π.Α...Είδατε κάποια διαφορά εσείς? Όση διαφορά είδατε τόση θα δείτε και με τον Jeffrey.


Αναφερόμενος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, επεσήμανε ότι συγκρούονται δύο ιδεολογίες. «Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. «Πρόκειται για μια κρίση πολιτικών ιδεών και θεσμών. Το δικό μας σχέδιο είναι ευρύτερο, για την πατρίδα. Είναι ένα σχέδιο εθνικής ανάτασης που θα κινήσει την οικονομία, αλλά και το κράτος. Είναι αυτονόητα πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει».

enimerwsi:
Αυτά τα αυτονόητα πράγματα γιατί δεν τα έχετε παρουσιάσει τόσο καιρό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο? Γιατί όποτε σας έχουν ρωτήσει πώς θα λύσετε τα προβλήματα απαντάτε με τακτικές πράσινης ανάπτυξης και οικονομίας? Και αλήθεια με ποιους θα κυβερνήσετε και θα εφαρμόσετε το σχέδιο εθνικής ανάτασης που θα κινήσει την οικονομία αλλά και το κράτος? Με τα διαμάντια σας του παρελθόντος? Είναι αυτονόητα πράγματα τα οποία εσείς ως Υπουργός Παιδείας και Εξωτερικών και η κυβέρνηση του κόμματος σας δημιούργησαν.


Συνεχίζοντας, εξήγησε το πρόγραμμα 100 ημερών για την οικονομία, που στοχεύει στη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων για τη διατήρηση στη ζωή της οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, θα τεθούν οι βάσεις ώστε να ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο, της ανάπτυξης.

«Το δίλημα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι απλό» δήλωσε. «Θα συνεχίσουμε τις προφάσεις και τον ίδιο κατήφορο, ή θα βάλουμε τον τόπο σε μια πορεία εθνικής ανάτασης; Εϊμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις δύσκολες αποφάσεις, στο πλευρό του ελληνικού λαού».

Για τη φορολογία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη φορολογική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε τρόπους εξεύρεσης χρημάτων, μέσω φόρων που δεν εισπράττονται αυτή τη στιγμή, αλλά και περικοπές δαπανών, όπως μισθοί παραγόντων σε επιτροπές που δεν είναι ενεργές και δεν προσφέρουν. «Το ένα σκέλος είναι να σταματήσουμε αυτές τις σπατάλες», επεσήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στις περικοπές των εξόδων που παρατηρούνται στα νοσοκομεία.

enimerwsi:
Την φράση ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος τη γνωρίζετε κ. Παπανδρέου? Πώς θα εισπράξετε τα 31 εκατομμύρια φόρους, από τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε 10 ευρώ στην τράπεζα? Διότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που κατακλέβουν το ελληνικό δημόσιο χρόνια ολόκληρα, και ξεκίνησαν από εποχής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, φαίνονται στην εφορία σαν να μη χρωστάνε τίποτα...Το λάδωμα πάει σύννεφο και αυτοί δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο απλός κοσμάκης είναι αυτός που χρωστάει και δεν μπορεί να καταβάλει ούτε το Φ.Π.Α...



Σχετικά με το κόστος εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι μαζί με τη φορολογία θα εφαρμοστεί αναπτυξιακή πολιτική. «Υπολογίζουμε ότι σε τρία χρόνια θα έχουμε τα απαραίτητα έσοδα για να χρηματοδοτήσουμε την επανεκκίνηση της αγοράς, που θα φέρει και έσοδα στο κράτος».

enimerwsi:
Τρία χρόνια εεε? Τότε ποιο πρόγραμμα 100 ημερών και αερολογίες είναι αυτά που λέτε στον ελληνικό λαό?


Για ΟΤΕ και Ολυμπιακή

Απαντώντας σε ερώτηση για προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, τόνισε ότι για την Ολυμπιακή έχει προταθεί η συνεργασία δημόσιο και ιδιωτικού τομέα, στις υπηρεσίες και τα κέρδη. Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ, είπε ότι θα πρέπει το κράτος να βρίσκεται σε συνεργασία με την Deutsche Telekom ώστε να υπάρξουν οφέλη για τις δύο πλευρές.

enimerwsi:
Διαφορετική πολιτική είναι αυτή από την πολιτική της τωρινής κυβέρνησης?


Για το ντιμπέιτ

Σε ότι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του ντιμπέιτ, δήλωσε:

Προτείνουμε κάτι συνολικό, με τρεις άξονες: Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες». Να μη γίνει αφισοκόλληση, να έχουν ένα φυλλάδιο οι υποψήφιοι σε κάθε περιφέρεια. Επιπλέον, οι χρηματοδοτήσεις να γίνονται μόνο από τα μέλη και δημοσίευση των εσόδων και εξόδων στο Διαδίκτυο. Τέλος, να γίνει άμεση συζήτηση μεταξύ των δύο αρχηγών ώστε να γίνει σύγκριση των προγραμμάτων και των θέσεων.

enimerwsi:
Άλλωστε τόσα χρόνια έπρεπε να σας έχουν πάει μέσα...Αφού οι αφισοκολλήσεις βάση του νόμου περί απαγόρευσης τους απαγορεύονται!!!Τώρα ξυπνήσατε και λέτε να μην το κάνετε πράξη? Επιτέλους!


Για τη διαπλοκή.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υποστηρίζει την ανεξαρτησία και την ελευθερία των ΜΜΕ. «Σήμερα δεν είναι ελεύθερα τα μέσα ενημέρωσης, γιατί υπάρχει εξάρτηση μεταξύ των μέσων, του κράτους και άλλων παραγόντων».

«Ο ελληνικός λαός θέλει να δει σημαντικές τομές, να δει ότι έχει σωστή πληροφόρηση και γνώση για να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Θέλουμε ο πολίτης να ξέρει τα προβλήματα, ώστε να τα λύσουμε μαζί».

enimerwsi:
Έχετε απόλυτο δίκιο...Αλήθεια ο Λαμπράκης σε ποια παράταξη ανήκει? Ο Μπόμπολας? Ο Τεγόπουλος? Ο Κουρής? Ο Κουρής junior?


Για το έλλειμμα

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σκληρές συστάσεις της Κομισιόν και τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Θα πούμε αρχικά όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό», ενώ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει απογραφή όπως αυτή της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να προστατευθεί η αξιοπιστία του ελληνικού λαού. Επεσήμανε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τις οικονομικές αρχές της Ε.Ε. ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα διαπραγματευθεί σκληρά, «κάτι το οποίο η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ».

enimerwsi:
Ασε Jeffrey μας την είπε ήδη ο Κωστάκης....την αλήθεια δηλαδή...οπότε μην κουράζεσαι καταδικασμένοι είμαστε...


Σχετικά με το ενδεχόμενο δανεισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά υπάρχει και μια διαδικασία δανειοδότησης. «Δε σκοπεύουμε να φορτώσουμε με νέα χρέη τον ελληνικό λαό», επεσήμανε.

Για το Σκοπιανό

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις επιτυχίες του ως υπουργός Εξωτερικών να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια από μεγάλες χώρες. «Η κόκκινη γραμμή που υιοθέτησε η κυβέρνηση είναι αυτή που εμείς είχαμε χαράξει, και αφορά μια ονομασία σύνθετη, για όλες τις χρήσεις».

enimerwsi:
αλήθεια πότε ήσουν υπουργός Εξωτερικών? Γιατί από το 1994 και μετά τα Σκόπια ονομάζονται σε όλο τον πλανήτη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...και αυτό λάθος της Ν.Δ. είναι? Ξύπνα!


ΠΗΓΗ: enimerwsi-gr