15 Σεπ 2009

Ιστολόγιο που προβάλει την ομορφιά ενός σχολείου στην πιο όμορφη γειτονιά του κόσμου!

Εντελώς τυχαία (όπως γίνεται τις πιο πολλές φορές) "έπεσα" πάνω σε ένα ιστολόγιο, το ΜΑΛΤΕΖΙΟ -1/Θ Δημοτικό Σχολείο Ημεροβιγλίου Θήρας και πραγματικά χάρηκα γιατί υπάρχουν τελικά άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν, η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα και λίγο γιατί θα ήθελα να τους έχουν και τα δικά μου τα παιδιά δασκάλους...

Διαβάστε τι γράφουν...

Αφορμή γι' αυτό το ιστολόγιο, δεν είναι να περιαυτολογήσουμε, χθεσινοί δάσκαλοι εμείς, αλλά η αγωνία μας απέναντι στις φήμες που θέλουν το σχολείο κλειστό.

Αρκετοί είναι οι γονείς που με το πρόσχημα "μεγαλύτερο σχολείο - καλύτερη δουλειά" αποφασίζουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε κάποιο άλλο σχολείο. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι έτσι δημιουργούν ένα διπλό πρόβλημα. Στο μεν "μεγάλο σχολείο" γίνεται έντονο το πρόβλημα του συνωστισμού το δε σχολείο του χωριού τους κινδυνεύει να κλείσει.

Το πρώτο βήμα κιόλας έγινε ! Το σχολείο φέτος από διθέσιο υποβιβάστηκε σε μονοθέσιο. Φαντάζεστε λοιπόν πιο είναι το επόμενο βήμα...

Ειλικρινά δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε αυτή τη λογική και δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να πιστεύουμε ότι και εδώ λειτουργούν τα «σενάρια παγκοσμιοποίησης η οποία θέλει καταστάσεις συγκεντρωτικές» !!!

Και βέβαια δεν θα γινόταν λόγος αν το χωριό δεν είχε παιδιά. Μα το χωριό έχει παιδιά!

Εξάλλου πρέπει να ενημερώσουμε όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές ότι δεν πρόκειται για ένα σχολείο υπό κατάρρευση μιας και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό (3 υπολογιστές,internet,projector,DVD, Video, τηλεόραση, πλούσια βιβλιοθήκη, υλικό για χημείο και πειράματα, μεγάλο πραύλιο με κήπο). Και μάλιστα πριν από τρία χρόνια επισκευάστηκε εκ νέου το ξύλινο δάπεδο του σχολείου.

Γιατί τόσος κόπος να πάει χαμένος;

Η χαρά μας δε ,είναι μεγάλη όταν διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού είναι υπέρ του ανοιχτού σχολείου.

Ένας τόπος χαρακτηρίζεται για τον πολιτισμό του όχι πόσα ακριβά ξενοδοχεία έχει αλλά τι παιδεία διαθέτει ,και μην ξεχνάμε : όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή!

Θα αγωνιστούμε λοιπόν φίλε επισκέπτη να αναδείξουμε το σχολείο μας, μία από τη δραστηριότητα του οποίου είναι και αυτό το ιστολόγιο έστω και με 8 παιδιά.

Σας καλούμε να μας υποστηρίξετε στην προσπάθειά μας.

santorinischool@mail.gr

ΠΗΓΗ: apnea.gr