3 Δεκ 2009

ΔΑΚΕ/Π.Ε. : "ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ"


Αθήνα 2/12/2009

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΣΚ σηματοδοτώντας την καθοδική της πορεία, λαϊκίζει, παραπληροφορεί και συκοφαντεί σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της αφωνίας και απραξίας της στα προτεινόμενα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της, να μη στηρίξει στην Ολομέλεια Προέδρων την παραμικρή διαμαρτυρία, για τις εξαγγελίες του Υπουργείου, για τον προϋπολογισμό και για το ασφαλιστικό. Αποδεικνύει με τη στάση της ότι, συνειδητά, επιλέγει το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ρόλο που έπαιξε και στο παρελθόν.

Μήπως θέλει να δημοσιοποιήσουμε τις ανακοινώσεις της για μη συμμετοχή των συναδέλφων σε απεργιακές κινητοποιήσεις, για τη δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών, για την άκριτη στήριξη της εκπαιδευτικής και οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;

Ενέργειες που αποδεικνύουν πως στο «σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούν για σκοινί».
Σήμερα αναλογιζόμενη τις ευθύνες της θα περίμενε κανείς, επιτέλους, μια πιο υπεύθυνη στάση.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο της ΠΑΣΚ. Ο κλάδος γνωρίζει πως η ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές του Ανεξάρτητου, Δημοκρατικού και Διεκδικητικού Συνδικαλισμού, αγωνίστηκε μ’ όλες της τις δυνάμεις για την προώθηση και επίλυση των αιτημάτων του κλάδου. Δε δίστασε να διαφωνήσει με επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, δε δίστασε να συμμετάσχει ενεργά σ’ όλες τις απεργίες του κλάδου.
Σήμερα, αυτό που προέχει είναι η χάραξη μιας νέας πορείας, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του κλάδου. Είναι υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Όταν κινδυνεύουν τα κεκτημένα, τα λόγια περισσεύουν.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Ούτε βήμα πίσω.