9 Δεκ 2009

Μόνος του ο Παπακωνσταντίνου θα βγάλει το φίδι από την τρύπα;

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε βαρεθεί να ακούμε το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή ότι κρύβεται στα δύσκολα, ότι το Μαξίμου έχει μετατραπεί σε κλειστό κονκλάβιο, ότι ο πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται και άλλα τέτοια. Και είχαν απόλυτο δίκιο. Πώς, όμως, μέσα σε 60 ημέρες ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να αντιγράψει τον προκάτοχό του και να κάνει καρμπόν τις κινήσεις που έκανε ο κ. Καραμανλής;

Τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά το τελευταίο διήμερο ζούμε το ναυάγιο της οικονομίας, ωστόσο ο Γ. Παπανδρέου είτε βρίσκεται στο Μαξίμου και κάνει συσκέψεις και πρωινούς καφέδες είτε ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Δανία (την πραγματική). Καλή η πράσινη οικονομία, το περιβάλλον και τα άλλα πράσινα όνειρα της κυβέρνησης, όμως η στάση του πρωθυπουργού μας θυμίζει ότι ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση …χτενίζεται.

Ο κ. Παπανδρέου έχει αφήσει μόνο του τον Γ. Παπακωνσταντίνου να βγάλει το φίδι από την τρύπα και ο ίδιος είναι εξαφανισμένος. Περιμένοντας τα διαγγέλματά του, τις αποφάσεις του και την ανάληψη ενός πιο ενεργού ρόλου, η οικονομία καταστρέφεται, οι μηχανισμοί είσπραξης εσόδων παραμένουν διαλυμένοι, μέτρα δεν λαμβάνονται και όλα πάνε πίσω.

Είναι εύκολο να βγαίνεις από το κάδρο της αρνητικής δημοφιλίας. Είναι εύκολο να πιστεύεις ότι ο κόσμος όταν δε σε βλέπει σε ξεχνά και επομένως δεν σε αντιπαθεί.

Όμως, οι πολίτες έχουν αλλάξει, όπως δείχνουν οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις συμπεριλαμβανομένης εκείνης για την εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ. Ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να μάθει ότι η ανοχή έχει τελειώσει κι αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις, έστω και αντιλαϊκές, τότε θα βουλιάξουν όλοι μαζί και δεν θα σωθεί κανείς. Αν θέλει να είναι ο δεύτερος μετά τον Χ. Τρικούπη που θα πει το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αυτό είναι εύκολο και είναι κοντά.

Ο κόσμος δεν ξεχνά όμως, το Μαξίμου δεν είναι πια το τείχος της εκάστοτε κυβέρνησης. Αν ο Γ. Παπανδρέου θέλει να κάνει τα ίδια λάθη ας μας το πει. Όμως η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλους αποτυχημένους…

ΠΗΓΗ: antinews