16 Δεκ 2009

O Νάσος, ο μπακαλόγατος, που έγινε βουλευτής και οι λογαριασμοί του λογιστή Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλου



Για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων η κουβέντα...

Εχομεν λοιπόν και λέμε: 3 το λάδι, 3 το ξύδι ,6 το λαδόξυδο, και επομένως ,ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι 2.725 ευρώ !!!!

Του Σπύρου Χατζάρα

Στο ΤΑΧΑΛΙΑ διάβασα μια ανάρτηση , με τίτλο, «Πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και πόσο στοιχίζουν;», σχετική με την ομιλία στη Βουλή,για τον προυπολογισμό,του βουλευτή της Α΄ Αθηνών κ. Αλευρά, και αναρωτήθηκα: Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Το προσωπικό των ΚΕΠ που εργάζεται με ημιαπασχόληση είναι δημόσιοι υπάλληλοι;

Ο βουλευτής κ. Ν. Αλευράς «αποκάλυψε» στη Βουλή, (το σωστό θα ήταν ότι «παραπληροφόρησε την Βουλή» ), ότι το κράτος δαπανά κάθε χρόνο, μόνο για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων το ποσόν των 18,8 δισ. ευρώ!
Ο βουλευτής παρέθεσε, (το σωστό θα ήταν, « παραποίησε»), απλώς τα στοιχεία που αναφέρονται στην εισηγητική έκθεση και «βέβαια δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν».

Σύμφωνα με την «εισηγητική έκθεση», (Πίνακας 3.7) οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων (Κεντρική Διοίκηση) για το 2010 μαζί με τις υπερωρίες θα είναι 14.060 εκ. ευρώ. Για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς θα δαπανηθούν 101 εκ. ευρώ, και για έκτακτες παροχές στους δικαστικούς 140 εκ.ευρώ.

Για τους μισθούς στα νοσοκομεία, τους οργανισμούς Πρόνοιας, τα ΝΠΔΔ, τους μισθούς των Δεσποτάδων και των Παπάδων, για τις εφημερίες γιατρών και νοσοκόμων , για το προσωπικό των ΚΕΠ, και το προσωπικό των ΟΤΑ που εργάζεται με ημιαπασχόληση , θα καταβληθούν συνολικά , (Πίνακας 3.7 εισηγητικής έκθεσης),3.793 εκ. ευρώ. Άλλα 681 εκ. ευρώ είναι οι δαπάνες για τους ειδικούς λογαριασμούς.(Τελωνιακοί κλπ που δεν τις πληρώνει το κράτος).Το (μπάκαλο)σύνολο, είναι 18.775 εκ. ευρώ.
Δεν ξέρω ποια άλλη αμοιβή «ανακάλυψε» και πρόσθεσε ο κ. βουλευτής αλλά θα δεχθώ το τελικό του συμπέρασμα.(18,8)!

Τι βλέπουμε λοιπόν;

Ο « εκσυγχρονιστής» βουλευτής, σεβόμενος το λειτούργημά του, την βουλή, και τους ψηφοφόρους του, συμβουλεύτηκε τον λογιστή κ. Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, πριν παρέμβη επί του προϋπολογισμού, ώστε όσα πει να είναι υπεύθυνα.


Έβαλε, στο καζάνι τους μισθούς των Δεσποτάδων, του προέδρου του Αρείου Πάγου, των Ανωτάτων Δικαστικών, των προέδρων των ΝΠΔΔ, τις υπερωρίες που πληρώνονται οι «ιδιαίτερες» των υπουργών, τους μισθούς των Στρατηγών και των Φαντάρων, τις αμοιβές των τελωνειακών από τον ειδικό λογαριασμό, (που τον έβαλε στο χέρι το κράτος), και τους διαίρεσε διά του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα.

Και κατέληξε στο συμπέρασμα που «δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί»,ότι οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του δημόσιου εισπράττουν και αυτoί κατά μέσο όρο 2.725 ευρώ τον μήνα.

Κάποιος θα πρέπει να στείλει ξανά τον κ. βουλευτή στην πρώτη δημοτικού για να μάθει ότι τα μήλα και τα πορτοκάλια δεν αθροίζονται το δεν διαιρούνται.
Ενα Μήλο και ένα Πορτοκάλι δεν κάνουν ποτέ 2.

Δυστυχώς με αυτήν την δημιουργική εκσυγχρονιστική λογιστική το χρέος από 160 δίς έφτασε τα 303, σε έξι χρόνια. Και συνεχίζουν.

Γι' αυτό δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά σαν χώρα. Διότι αναθέσαμε τους εθνικούς λογαριασμούς στον κ. Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλο, που έχει μεν «χαρτιά» , αλλά ...«περιτυλίγματος».

«Εμείς , διευκρίνισε ο βουλευτής, θα μείνουμε σ` αυτό που λέει η εισηγητική έκθεση. Εχουμε 18,8 δισ. ευρώ που είναι οι μισθοί, δια 511.913, που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το πηλίκον που βγαίνει , δηλαδή ....2.725 ευρώ, αντιπροσωπεύει τον μέσο μισθό που παίρνουν κάθε μήνα οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι » !

«Το νούμερο αυτό δείχνει ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος στη χώρα μας είναι καλοπληρωμένος και φυσικά σε πολύ καλύτερη μοίρα από τον δυστυχή ιδιωτικό υπάλληλο , που είναι επί ξύλου κρεμάμενος, ζει με την αγωνία αν θα καταφέρει να έχει δουλειά μέχρι να βγει στη σύνταξη και αν τελικά θα πάρει σύνταξη όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και βέβαια αμείβεται με λιγότερο από τα μισά από αυτά που παίρνει ο δημόσιος υπάλληλος». Διαπίστωσε το politis.gr

Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού όμως, που παραποίησε και ανακάτεψε ο κ. Αλευράς οδηγούν στην επίτευξη του κυβερνητικού επικοινωνιακού στόχου.

Να στρέψουν τους μισούς φτωχούς εναντίον των άλλων μισών φτωχών. Και να μετατρέψουν τους ωρομίσθιους δασκάλους σε πατρικίους και τους διευθυντές των τραπεζών (του ιδιωτικού τομέα) σε πληβείους!

ΥΓ. Βλέπετε τι παθαίνει όποιος περάσει την εκσυγχρονιστική γρίπη χωρίς να κάνει εμβόλιο;

ΠΗΓΗ: Δελτίο των 11