8 Αυγ 2009

Ανευθυνότητα χωρίς όρια στο Πασόκ!

Τροφή στο αδηφάγο τέρας της σκανδαλολογίας που για πρωτοφανείς λόγους συντηρεί το ΠΑΣΟΚ, έδωσαν χθες τρεις βουλευτές του, οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Καρχιμάκης και Μάρκος Μπόλαρης.
Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής θρασύτητας, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καταγγέλλοντας «επιχείρηση απάτης σε βάρος της χώρας βάσει σχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών»!.. Οι «πράσινοι» βουλευτές… ανακάλυψαν υπεξαίρεση χρημάτων του ΕΣΤΙΑ, καθώς όπως υποστηρίζουν, «με οδηγία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που δεν έχει τη μορφή εγγράφου όπως έπρεπε, αλλά e-mail, «διατάσσονται» οι διαχειριστικές αρχές των 11 Τομεακών προγραμμάτων και των 13 ΠΕΠ όλης της χώρας, να εντάξου ξανά στο ΕΣΠΑ με διαδικασίες εξπρές ήδη εκτελεσμένα και πληρωμένα έργα από το Γ’ ΚΠΣ».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσοντας ένα «σατανικό» σκεπτικό, ισχυρίζονται ότι «εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σκάνδαλο εθνικής κλίμακας, αφού το ίδιο έργο για το οποίο ο εργολάβος πληρώθηκε από το Γ’ ΚΠΣ θα εμφανιστεί ως νέο έργο του ΕΣΠΑ, πιθανόν με παραλλαγή του τίτλου προκειμένου το υπουργείο να ξαναεισπράξει τα αντίστοιχα χρήματα, τα οποία ως «μαύρα» πλέον θα διοχετευθούν σε άγνωστες κατευθύνσεις».
Το πιο φαιδρό, όμως, που καταδεικνύει και την έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας που τους χαρακτηρίζει, είναι ότι στο κείμενο της ερώτησής τους ζητούν από τον πρωθυπουργό να τους απαντήσει «εάν είχε ενημερωθεί σχετικά και εάν είχε εγκρίνει την επιχείρηση απάτης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών»!..

Αδέσμευτος Τύπος