27 Αυγ 2009

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Στο ΠΑΣΟΚ ξεχνούν επιλεκτικά το «ένδοξο» παρελθόν τους...


@ Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσουμε την ίδια παράσταση της αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής , μετά από τις ίδιες καταστροφικές πυρκαγιές που συμβαίνουν για πολλοστή φορά σε αυτή την μαύρη χώρα.
@ Και , ας πούμε, ότι κατανοώ κόμματα, όπως το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ ή το ΛΑΟΣ, που δεν έχουν κυβερνήσει , ενώ ειδικά τα δύο πρώτα εκτός από την κριτική τους καταθέτουν και συγκεκριμένες προτάσεις ασχέτως με το ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί.
@ Όμως δεν μπορώ να κατανοήσω το απύθμενο θράσος του Γιώργου του Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο ασκεί κριτική (κάποιοι την λένε και σκληρή) στην κυβέρνηση, αλλά επιπλέον – για πολλοστή φορά – αοριστολογεί για άλλες πολιτικές και πράσινα άλογα.
@ Και τον ρωτώ ευθέως. Που ήταν όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε αυτή την χώρα στην δεκαετία 1993 -2003 ; Ήταν μέλος αυτών των κυβερνήσεων ή έστω κυβερνητικός βουλευτής ή έστω βασικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος;
@ Και το ρωτώ γιατί καλή η κριτική στους άλλους. Όμως ο ίδιος τι έκανε όταν εξίσου καταστροφικές πυρκαγιές αποτέφρωναν , για τους ίδιους λόγους και με τον ίδιο τρόπο την δασική βλάστηση και όχι μόνο της χώρας;
@ Και επειδή εγώ δεν θέλω να αοριστολογώ ορίστε τα επίσημα στοιχεία για τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα στην δεκαετία 1993 -2003
@ Δηλαδή , ούτε λίγο ούτε πολύ, στην δεκαετία των συνεχών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες συμμετείχε και ο Γιώργος ο Παπανδρέου κάηκαν συνολικά 4.500.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων.
@ Σύμφωνα πάλι με τα επίσημα στοιχεία στην χρονική περίοδο 2004 – 2008 κάηκαν τρία εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων (από τα οποία τα 2.600.000 με τις φωτιές του 2007).
@ Και απορώ. Πότε θα καταλάβουν (εάν θέλουν να καταλάβουν) όλοι εκείνοι που υποτίθεται πως μας εκπροσωπούν σε κυβέρνηση και βουλή, ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν χορτάσει με τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα.
@ Αντί λοιπόν να αναρωτιούνται τι φταίει και οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στους πολιτικούς ( όπως έκαναν στις πρόσφατες ευρωεκλογές) και για να μην έρθουν αντιμέτωποι με την ίδια αποχή και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θεωρώ πως είναι προτιμότερο να κάτσουν κα σκεφτούν αντί να συσκέπτονται.
@ Και να σκεφτούν πως ο σημερινός πολίτης αυτής της χώρας δεν έχει ουδεμία σχέση με τον πολίτη των πρώτων δεκαετιών μετά την μεταπολίτευση. Δηλαδή, ο σημερινός κάτοικος αυτής της χώρας δεν διψά για πολιτική. Διψά για αλήθεια. Διψά για πράξεις. Διψά για την ουσία της πολιτικής και όχι για τα ανούσια μπλα-μπλα και θα – θα – θα . Τριάντα χρόνια τώρα έχει χορτάσει ή μάλλον έχει μπουχτίσει από αυτά.
ΠΗΓΗ: sfines & sfinakia

ΔΑΚΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Αφιερωμένη και αυτή η ανάρτηση στους εκφραστές του δόγματος <<Για όλα φταίει ο Καραμανλής>>.