25 Αυγ 2009

"Νέρωνες πίσω από τις φωτιές στην Αττική"

Σύγχρονοι Νέρωνες κατέκαψαν την Αττική! Αδίστακτα χέρια εμπρηστών φαίνεται ότι έδωσαν τη χαριστική βολή στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, που από χθες μετετράπη σε σεληνιακό τοπίο. Το λιγοστό πράσινο που είχε απομείνει βάλθηκαν να κάψουν οργανωμένες ομάδες εμπρηστών, που σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων άφησαν πίσω τους τα ίχνη των εγκληματικών τους πράξεων.
Φιάλες από γκαζάκια, μπετόνια με βενζίνη, ύποπτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κυκλοφορούσαν σε περιοχές που λίγο αργότερα τυλίγονταν στις φλόγες, και εστίες που ξεπηδούσαν από το πουθενά, ακόμα και μέσα σε χαράδρες, είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ανάλγητους αυτούς υπανθρώπους που βύθισαν τη χώρα για μια ακόμα φορά στο πένθος και την καταστροφή…
«Αυτός ο τόπος δεν είχε ποτέ στην ιστορία Νέρωνα, φαίνεται όμως πως τώρα έχει γεννήσει νέους» δήλωσε στον «Α.Τ.» ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, που έκανε ευθέως λόγο για εμπρησμό. «Ένα ύποπτο μηχανάκι εντοπίστηκε από πολίτες, την ώρα που επέστρεφε από την περιοχή κάτω από τα Ραντάρ της Πεντέλης. Πρόκειται για δύο σημεία που δεν είχαν καμία σχέση με το πύρινο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή, και στα οποία εκδηλώθηκαν μικρές εστίες, αμέσως μόλις απομακρύνθηκε εκείνο το μηχανάκι. Ευτυχώς σβήστηκαν εγκαίρως. Πώς μπήκε η πρώτη φωτιά σε ένα σημείο που δεν πατάει άνθρωπος;» αναρωτιέται ο κ. Καλογερόπουλος που ισχυρίστηκε ότι είδε με τα μάτια του εμπρηστικούς μηχανισμούς στο βουνό του Διονύσου. «Κάνουμε πλέον και επίσημη καταγγελία για εμπρησμό», είπε.
Για εμπρησμό έκανε λόγο και ο δήμαρχος Δροσιάς, που είδε να παραδίδεται στις φλόγες ένα σημείο που απείχε χιλιόμετρα από το κύριο μέτωπο της φωτιάς. «Με ειδοποίησαν ότι πίσω από το Γυμνάσιο - Λύκειο της περιοχής, ξέσπασε μία νέα φωτιά, που δεν είχε καμία σχέση με το μέτωπο που παλεύαμε τόσες ώρες. Πώς βρέθηκε εκεί η φωτιά; Δεν μπορεί, παρά ανθρώπινο χέρι να θέλησε να παραδώσει και αυτό το σημείο στις φλόγες. Οι υπαίτιοι όμως να είναι σίγουροι ότι δεν θα γλιτώσουν εύκολα. Θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν».
Αλλά και κάτοικοι των περιοχών που καταστράφηκαν από τη φωτιά κατήγγειλαν ότι άκουγαν περίεργους θορύβους σαν εκρήξεις, και αργότερα έβλεπαν φλόγες να ξεπετιούνται. Τέτοιες καταγγελίες έκαναν πολίτες στο Γραμματικό και στη Σταμάτα, αλλά και στον Διόνυσο. Μάλιστα υπέδειξαν στους πυροσβέστες ένα συγκεκριμένο σημείο στο Διονυσοβούνι, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον έξι φιαλίδια από γκαζάκια μέσα σε μία καμένη περιοχή, η οποία μάλιστα -υποστηρίζουν- αποτέλεσε και την εστία, από τις πολλές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: adesmeytos.gr