8 Δεκ 2009

"Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό"

Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, λέει εμμέσως πλην σαφώς ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη "Καθημερινή".
Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε πως αν και είναι νωρίς να κρίνουμε συνολικά τη νέα κυβέρνηση ωστόσο μας έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής για να αντιληφθούμε ότι δεν είχαν σχέδιο. Εξήγγειλαν αποφάσεις χωρίς να τις σκεφτούν και προχώρησαν σε πράγματα χωρίς να τα μετρήσουν. Γι' αυτό, σημειώνει ο κ. Σαμαράς, αναγκάστηκε η κυβέρνηση αρκετές φορές να υπαναχωρήσει.
Υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ απέδειξε στην πράξη πως δεν είχε να εφαρμόσει το σχέδιο των 100 ημερών παρά τα μεγάλα λόγια που είχαμε ακούσει. Μακάρι να διαψευστώ. Διότι οι συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες για να πηγαίνει η χώρα βλέποντας και κάνοντας».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα, που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί έστω και το 5% των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, ενώ έχει τεράστια αποθέματα εφεδρειών για να σταθεί στα πόδια της και να ανακάμψει. Μηνύματα, μέσα από τη συνέντευξη, στέλνει και στο εσωτερικό της Ν.Δ. τονίζοντας ότι κανένας δεν έχει περιθώριο να διχάσει την παράταξη. Ζητάει να υπάρχει από τα στελέχη της Ν.Δ. δημόσιο ήθος και προσωπική ακεραιότητα. Προαναγγέλλει ότι θα αξιοποιηθούν στελέχη ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» στο οποίο εντάχθηκαν κατά την εσωκομματική αναμέτρηση. Τονίζει ότι δεν περισσεύει κανείς στο κόμμα αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξει βαθιά ανανέωση στη Ν.Δ.«Δεν υπήρξαν βαθιές και ανεπούλωτες πληγές. Δεν υπήρξε "πόλωση". Από κει και ύστερα "ανοίγματα" με τη λογική της συγκόλλησης ενός "διαιρεμένου κόμματος" δεν κάνω. Γιατί "διαιρεμένο κόμμα" δεν υπάρχει. Εδώ δεν περισσεύει κανείς. Το εύρος της συμμετοχής και το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει πλέον τη Βάση. Αυτά τελείωσαν», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.
Στο μόνο που δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι στη μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά τον καλεί σε «άμιλλα», για το ποιος θα φέρει τις πιο ολοκληρωμένες και καταλυτικές λύσεις για τη συντριβή της.
Τάσσεται κατά του γερμανικού εκλογικού μοντέλου, υποστηρίζοντας ότι αυτό οδηγεί σε απόλυτα αρχηγικά κόμματα.
«Το πολιτειακό σύστημα της Γερμανίας είναι Ομοσπονδιακό. Είναι δηλαδή ένα δομικά αποκεντρωμένο πολιτικό σύστημα. Αν το μεταφέρουμε στην Ελλάδα θα προκύψει μια ακόμα πιο συγκεντρωτική δομή», υποστηρίζει.
Ερωτηθείς σχετικά για τη νίκη του στις εκλογές της Ν.Δ. είπε ότι «απευθύνθηκε στη Βάση της Ν.Δ. δίνοντας μήνυμα ελπίδας. Και αυτή η ελπίδα μετατράπηκε σε αυτενέργεια 800.000 συμπολιτών που έδωσαν εντολή να αλλάξουμε όλα όσα μας οδήγησαν στην ήττα».

ΠΗΓΗ: gianniotis