4 Δεκ 2009

Ευπρόσδεκτοι, αν και αναμενόμενοι, οι διορισμοί των δύο βασικών εκπροσώπων της Ν.Δ.

Δύο στα δύο τρίποντα για τον κο. Αντώνη Σαμαρά στις τοποθετήσεις νέων αξιωματούχων - ήτοι ευστοχία εκατό τοις εκατό. Μετά τον διορισμό των κκ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Θεόδωρου Δραβίλλα στις θέσεις του διευθυντή Πολιτικού Γραφείου Προέδρου και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του κόμματος αντίστοιχα, ανακοινώθηκαν ο κος. Πάνος Παναγιωτόπουλος ως εκπρόσωπος Τύπου και ο κος. Κώστας Μαρκόπουλος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Κατ’ αρχήν και οι δύο βουλευτές τάχτηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του κου. Σαμαρά σε μία φάση που οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούσαν. Εργάστηκαν σκληρά για την καμπάνια του, εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις κόντρα σε υπεράριθμους αντιπάλους. Πάνω απ’ όλα όμως, αντιπροσώπευσαν με πειστική γλώσσα τις απόψεις του, χωρίς φραστικές ακρότητες, ή πολιτικές ακροβασίες, φροντίζοντας να είναι ευγενικοί και κυρίως, συναδελφικά αλληλέγγυοι απέναντι σε βουλευτές και στελέχη που υποστήριζαν την κα. Μπακογιάννη.

Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για καθεμιά από τις θέσεις, είναι σίγουρο ότι οι κκ. Παναγιωτόπουλος και Μαρκόπουλος έχουν να παρουσιάσουν επάρκεια.

Ο κος. Παναγιωτόπουλος διαθέτει ευφράδεια, ευελιξία και πάνω απ’ όλα, πολιτική, δημοσιογραφική και τηλεοπτική πείρα. Οι πολιτικοί συντάκτες τον θεωρούν παλιό συνάδελφο, αλλά στο μεταξύ έχει μεσολαβήσει ένα ικανό διάστημα εντός του οποίου ο παλαιός παρουσιαστής του τηλεοπτικού «Προφίλ» έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον Τύπο υπό το οπτικό πρίσμα και τους κώδικες συμπεριφοράς ενός ανθρώπου που κατέχει θεσμικό ρόλο εντός του πολιτικού και κομματικού μας συστήματος.

Ο κος. Μαρκόπουλος, από την άλλη πλευρά, διαθέτει την ψυχραιμία ενός θωρακοχειρουργού (αυτή είναι η ιατρική ιδιότητά του), αλλά και τη μαχητικότητα ενός πολιτικού στελέχους που έχει μάθει να επιβιώνει σε δύσκολες πολιτικές καταστάσεις, είτε μιλάμε για τη μετάβασή του από την Πολιτική Άνοιξη στη Νέα Δημοκρατία, είτε για την επιτυχία του να εκλέγεται σε μία Περιφέρεια τόσο σκληρή και ανταγωνιστική, όσο είναι η Εύβοια. Ο κος. Μαρκόπουλος, είναι αγαπητός στους συναδέλφους του, είτε όταν συνομιλεί (ή διαφωνεί όταν χρειάζεται) μαζί τους στη Βουλή, είτε όταν τους κλέβει τη μπάλα στο κέντρο παίζοντας ως χαφ στην ομάδα ποδοσφαίρου των βουλευτών.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις επιλογές του κου. Σαμαρά σε ότι αφορά την εκλογή νέου γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας αρχικά, για την οποία απαιτείται η ψήφος των βουλευτών και θα είναι το πρώτο εσωκομματικό crash-test για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο και την εκλογή γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής σε μία μεταγενέστερη φάση. Επίσης, εκκρεμεί και ο διορισμός νέων γραμματέων, ενώ σύμφωνα με τα φημολογούμενα, ο κος. Σαμαράς θα προχωρήσει και στο σχηματισμό σκιώδους κυβέρνησης, χρεώνοντας τομείς ευθύνης σε βουλευτές. Πάντως, στις θέσεις για τις οποίες απαιτείται ψήφος εκλογής, είναι λογικό ο κος. Σαμαράς να καταλήξει σε πιο συναινετικές επιλογές, δηλαδή, ακόμη και σε στελέχη που δεν βρίσκονταν μαζί του, στο ίδιο στρατόπεδο, τους τελευταίους δύο μήνες.

ΠΗΓΗ: POLEATICS