20 Δεκ 2009

Κύριε Παπανδρέου εσείς είστε το πρόβλημα

Κύριε Παπανδρέου καταστρέφεται την χώρα μου. Βρίσκεστε συνεχώς τουλάχιστον ένα ή πολλά βήματα πίσω από τα ζητούμενα και όσα πρέπει να γίνουν. Πίσω από τα γεγονότα. Μέσα την ατολμία, μέσα την αργοπορία μέσα τα ονείρατά σας χαμένος. Εγκληματικά χαμένος.

Εδώ και 2,5 μήνες έχετε διαπιστώσει το έλλειμμα και τρέχετε στο Σαν Ντομένικο, στις Πρέσπες και όπου αλλού. Αγοράσατε χρόνο από την Ε.Ε προ εβδομάδος για να κάνετε επικοινωνιακά κολπάκια στο Ζάππειο και για να παρουσιάσετε εκ νέου τις φαντασιώσεις σας αυτή την φορά σε παγκόσμια κλίμακα. Το πόσο κακό κάνατε στην χώρα απαντήθηκε σήμερα. Μας υποβάθμισαν εκ νέου. Τα δανεικά μας πλέον είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Είχατε την ευκαιρία σας να σταματήσετε τον χαμό μας και την χάσατε.


Αυτή την στιγμή που γράφω είστε στην Κοπεγχάγη για να σώσετε τον Πλανήτη από τον άνθρακα. Δηλαδή τι να πει κανείς. Έλεος. Είναι προφανές ότι οι προτεραιότητες σας είναι άλλες.

Αύριο το πρωί τα ομόλογα μας θα είναι... κουρελόχαρτα. Μεθαύριο δεν θα πουλιούνται καν και σε λίγες εβδομάδες δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις καθώς όλα αυτά πληρώνονται με δανεικά. Βρισκόμαστε μπροστά σε στάση πληρωμών. Μπροστά στο ΔΝΤ.

Εδώ και 2,5 μήνες έχετε διαπιστώσει το έλλειμμα και όμως αφήσατε την Ελλάδα ανοχύρωτη. Σήμερα στην Αγγλία μερικά ΜΜΕ καυτηριάζουν όσο πιο ευγενικά μπορούν τα πολλά μπλα μπλα σας και αναρωτιούνται εάν είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτές τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Στο ενδιάμεσο η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από έλλειψη αρμοδιοτήτων και αλληλοαποκαλύψεις και ήξεις αφίξεις με ευθύνη σας. Βλακωδώς εμμένετε στην δικής σας έμπνευση διαδικασία διορισμών που στέρησε την χώρα κρίσιμα στελέχη από την μάχη. Ξεκινήσατε με δική σας συνταγή να πειραματιστείτε σε βάρος μας στην χειρότερη στιγμή μας.

Εγκληματώντας πειραματίζεστε και αυτοσχεδιάζεται και με τις αγορές που μιλούν για μοναδική “συνταγή Παπανδρέου”.

Το αποτέλεσμα κύριε Παπανδρέου είναι ότι σε όλο τον κόσμο μιλούν για έλλειμμα αξιοπιστίας. Πιο απλά αυτό σημαίνει κύριε Παπανδρέου ότι δεν σας πιστεύουν. Δεν πιστεύουν εσάς ότι μπορείτε, ότι ξέρετε ότι τελικά αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος. Κύριε Παπανδρέου εσείς είστε στο πρόβλημα.

Και είναι αλήθεια ότι δεν το έχετε κύριε πρόεδρε. Το ξέρετε ότι δεν το έχετε. Σας παρακολουθώ χρόνια και το ήξερα από την αρχή ότι δεν το έχετε. Σας το είχα πει από εδώ και με κάθε άλλο μέσο. Σήμερα ειλικρινά δεν χαίρομαι καθώς η χώρα μου πληρώνει την νύφη. Η χώρα μου είναι αυτή με την οποία τώρα πειραματίζεστε ασύστολα επί τρίμηνο εν μέσω κρίσης. Η χώρα της οποίας το έλλειμμα προστίθεται στο δικό σας.

Κύριε Παπανδρέου κάνω εκληση. Αντιληφθείτε τις στιγμές ή παρατήστε τα και αφήστε την χώρα να προχωρήσει μπροστά αν της μένει ακόμη καιρός. Νομίζω ότι υπάρχουν πρόθυμοι να αναλάβουν το τιμόνι της χώρας στην φουρτούνα.

από papaioannou