9 Δεκ 2009

Ο κ. Παπανδρέου ανακάλυψε ότι η χώρα βρίσκεται στην «εντατική» (Είναι γιγαντοτεράστιος και... αστροπελέκι)

Αντί να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την απαράδεκτη ολιγωρία που επιδεικνύει η κυβέρνησή του στην αντιμετώπιση της κρίσης (αλλά και για το γεγονός ότι προκάλεσε εκλογές ενώ γνώριζε το πρόβλημα) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θυμήθηκε σήμερα τον πατριωτικό βερμπαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου και μίλησε για “πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική” και για “δημοσιονομικό πρόβλημα, το οποίο απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974“.

Κατά την διάρκεια της εισήγησής του στην ανοιχτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε επίσης λόγο για αναξιοπιστία, την οποία κληροδότησε στη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με μόνο γνώμονα ότι ο λαός να αποφασίζει κυριαρχικά για το μέλλον του. Πρόσθεσε επίσης ότι ο προϋπολογισμός δείχνει τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης για την ανάταξη της οικονομίας και τον περιορισμό του ελλείμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο θα προτείνει συνάντηση των αρχηγών όλων των κομμάτων, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς, την οποία συνέδεσε και με την κατάσταση της οικονομίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πήρε το λόγο και ο Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας Κωνσταντίνος Μπακούρης, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, μια και σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα της Διαφάνειας.

ΠΗΓΗ: antinews