23 Δεκ 2009

Αξιολύπητη εμφάνιση του Γ. Παπακωνσταντίνου εχθές στο MEGA (Μια χαρά... χάλια!)

Η εμφάνιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη χθεσινή εκπομπή του MEGA Ανατροπή με τον Πρετεντέρη ήταν επιεικώς αξιολύπητη.

Ο υπουργός εθνικής οικονομίας αναγκάστηκε πολλές φορές να πει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν στην ουσία λόγια του αέρα καθώς η υπάρχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει την εφαρμογή των όσων είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.

Απέναντι σε ένα πάνελ που δεν ήταν και το δυσκολότερο που θα μπορούσε να έχει ο υπουργός, ο κ. Παπακωνσταντίνου φάνηκε ανέτοιμος να υπερασπιστεί (πως θα μπορούσε άλλωστε) την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Οι απαντήσει που έδωσε για...

το θέμα της απόσυρσης, των τελών κυκλοφορίας, τους ημιυπαίθριους, τη στόχευση σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες ως φοροφυγάδων, τις διαφορετικές πολιτικές εντός ΠΑΣΟΚ, την ανακοίνωση έστω και ενός θετικού μέτρου, την επιβολή έμμεσων φόρων, δεν έπεισαν ούτε καν τους ίδιους τους ψηφοφόρους του.

Ο υπουργός εθνικής οικονομίας γρήγορα έχει καταλάβει ότι άλλο είναι η αντιπολίτευση που ο λαϊκισμός και οι ανέξοδες υποσχέσεις είναι μια εύκολη διαδικασία και άλλο η άσκηση πολιτικής επί των πραγματικών προβλημάτων.

Η χειρότερη στιγμή του ήταν στο θέμα της αξιοκρατίας και της επιλογής στελεχών για τον κρατικό μηχανισμό, όπου δεν μπόρεσε να αναφέρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, επιλογής προσώπου που να μην προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Η χθεσινή εμφάνιση του υπουργού εθνικής οικονομίας ήταν η πλήρης αποκαθήλωση ενός κατά τα άλλα νέου και πολλά υποσχόμενου προεκλογικά πολιτικού.




ΠΗΓΗ: politikiprotasi