16 Δεκ 2009

Περιφερειάρχης ιδιοκτήτρια αυθαίρετου ξενοδοχείου (Δεν προλαβαίνουμε τους Πασόκους με τα συνεχόμενα σκάνδαλα!!!)


Ζήτημα ηθικής τάξης εγείρεται για μία εκ των 13 νέων περιφερειαρχών, που διορίστηκε στην Περιφέρεια ...

Ζήτημα ηθικής τάξης εγείρεται για μία εκ των 13 νέων περιφερειαρχών, που διορίστηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η κ. Βάσω Αλεξανδρίδου είναι κάτοχος ξενοδοχειακής μονάδας στη Μαγνησία με πολλές πολεοδομικές παραβάσεις. Αν και σε νομικό επίπεδο η κ. Αλεξανδρίδου είναι απόλυτα καλυμμένη, αφού έχουν ήδη κινηθεί οι διοικητικές διαδικασίες και έχουν… επιβληθεί πρόστιμα, εν τούτοις η περιφερειάρχης φαίνεται πως αψήφησε την κείμενη νομοθεσία και έφτιαξε το δικό της αυθαίρετο, υπερβαίνοντας κατά πολύ την πολεοδομική άδεια που διέθετε για το ξενοδοχείο της «Hotel Christina» στην παραλία της Καρίτσας στη Λάρισα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες της περιοχής, η ξενοδοχειακή μονάδα της κ. Αλεξανδρίδου χτίστηκε το 2001 με άδεια που είχε εκδοθεί από το 1988 και λειτούργησε σχεδόν αμέσως. Μόνο που η άδεια εξεδόθη για ισόγειο και έναν όροφο και το τελικό κτίσμα ήταν τετραώροφο!
Το αυθαίρετο δεν μπορούσε να κρυφτεί. Ετσι η υπέρβαση κατεγράφη αμέσως από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία Λάρισας στις 17/7/2001. Αλλωστε κανείς δεν μπορούσε να προσποιηθεί ότι δεν τη βλέπει. Γιατί απλούστατα ήταν πολύ μεγάλη και προκλητική (σύμφωνα πάντα με τοπικούς παράγοντες). Αμέσως κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Η Επιτροπή Κρίσης Αυθαιρέτων, που ανέλαβε να εξετάσει τον φάκελο, έκανε λόγο για παραβίαση.

Η ίδια η κ. Αλεξανδρίδου (η οποία σε όλα τα έγγραφα φέρεται ως η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου) επικαλέστηκε το επικλινές του εδάφους. Μετά από ενστάσεις που κράτησαν πολλά χρόνια, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας –το 2007– επέβαλε πρόστιμα.
Το ένα αφορούσε την ανέγερση του ξενοδοχείου (πρόστιμο ανέγερσης ύψους 103.000 ευρώ, που κατεβλήθη άπαξ στο ελληνικό Δημόσιο) και το άλλο αφορούσε τη διατήρηση του κτίσματος (πρόστιμο που καταβάλλεται από την ιδιοκτήτρια κάθε χρόνο).
Βεβαίως ουδέποτε έγινε λόγος για άλλου είδους κυρώσεις (κατεδάφιση του αυθαιρέτου, για παράδειγμα) καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αναπτύχθηκε τουριστικά τα τελευταία χρόνια και η υπεραξία της γης εκτινάχθηκε στα ύψη.
Μάλιστα, λέγεται ότι η κ. Αλεξανδρίδου είχε τόσο μεγάλη διάθεση να προβάλει και να προωθήσει το ξενοδοχείο της που σε εκδήλωση που έγινε από τους «φίλους του Ολύμπου» στις 30-8-2009 μοίραζε και το διαφημιστικό φυλλάδιό της στους φίλους της.
Και ενώ οι πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίσμα της κ. Αλεξανδρίδου είναι εξαιρετικά ορατές, αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια στο βιογραφικό της σημείωμα επαίρεται για τη συστηματική της ενασχόληση με θέματα που αφορούν την Οικολογία, την Αειφορία, την προστασία του περιβάλλοντος (φυσικού και δομημένου), την Τέχνη και την Ιστορία. Μόνο που, όπως όλα δείχνουν, αυτά παρέμειναν στη σφαίρα της θεωρητικής προσέγγισης, καθώς η ίδια για το δικό της ξενοδοχείο επέλεξε τη γνωστή και πεπατημένη μέθοδο.
Να σημειωθεί ότι η νέα περιφερειάρχης ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λάρισας αλλά δεν εξελέγη. Επίσης, διεκδίκησε το Δήμο Ευρυμενών, χωρίς επιτυχία. Είναι μέλος του κόμματος από το 1976 και έχει διατελέσει μέλος πολλών Δ.Σ. τοπικών φορέων της Λάρισας.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ